Nathan Denette/PRESS ASSOCIATION
Nathan Denette/PRESS ASSOCIATION

Sky Sports izabrao najbolju momčad SP-a: Modrić na klupi, po dva Hrvata i Argentinca u prvih 11, ali po tri Marokanca i Francuza te jedan Englez

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 13:48

Tko je u dosadašnje 62 utakmice najbolje igrao, uklizavao, branio, dodavao… Hrvatska može biti ponosna s ovim izborom Engleza

Britanski Sky Sports izabrao je već svojih najboljih 11 odnosno momčad od 26 igrača Svjetskog prvenstva u Kataru, iako predstoje utakmica za treće mjesto (subota 16 sati) i finale (nedjelja, 16 sati), no smatraju urednici da su svi koji su ostali dosad u turniru već pobjednici pa će o konačnom redoslijedu odlučiti nijanse nebitne za ovaj izbor virtualne reprezentacije završnog turnira.

Screenshot Sky SportsScreenshot Sky Sports

Na vratima je, dakle, naš Dominik Livaković, koji je “u skupini imao dva ‘clean sheeta’, a nokaut-fazi bio junak u raspucavanju s 11 metara protiv Japana i Brazila, kad je u 240 minuta ukupno primio samo dva gola za koja nije kriv”.

Bekovi su Achraf Hakimi (Maroko) i Marcos Acuña (Argentina), a stoperi naš Joško Gvardiol i Englez Harry Maguire.

Za Gvardiola piše da je “Lionel Messi najboljeg braniča svoje generacije napravio blesavim, ali da njegovo mučenje u polufinala ne bi trebala umanjiti nadahnuće kojim je 20-godišnjak odigrao ovaj turnir. S Joškom kao sidrom u obrani Hrvatska je u grupnoj fazi primila samo jedan gol te još dva u osmini finala i četrvtfinalu dok joj potom Argentina ije napravila nered”.

Trojac vezista su dva Marokanca, Sofyan Ambrat kao ‘šestica’ i Azzedine Ounahi kao ‘osmica’, dočim je druga ‘osmica’ nekadašnja francuska ‘desetka’ Antoine Griezmann, koji je u Kataru “procvjetao kao ‘box to box’ igrač”.

U napadu su, predvidljivo, Lionel Messi (Argentina) te Oliver Giroud i Kylian Mbappe (Francuska), koji su još i u konkurenciji za Zlatnu kopačku SP-a.

Zamjene su sljedećih 15 nogometaša: Yassine Bounou (Maroko), Hugo Lloris, Theo Hernandez i Aurelien Tchouameni (Francuska), Cristian Romero i Nicolas Otamendi, Alexis Mac Allister i Julian Alvarez (Argentina), Jude Bellingham i Bukayo Saka (Engleska), Luka Modrić (Hrvatska), Casemiro i Richarlison (Brazil), Tyler Adams (SAD) i Cody Gakpo (Nizozemska).

Ukupno dakle u najboljih 26 su trojica Hrvata, po šest Argentinaca i Francuza, četvorica Marokanaca, trojica Engleza, dvojica Brazilaca te po jedan Amerikanac i Nizozemac. Marokanski vratar Bono je pričuva našem Livom! (nl)



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Dominik LivakovićJoško GvardiolLuka Modrić

Ostale Vijesti