Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ovo je prilika za dvojicu 'dinamovaca'. Jedan igra i za novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 14:00

Dinamo u Gorici otvara eru bez Arijana Ademija, a još neko vrijeme neće biti niti Brune Petkovića. To je šansa da dvojicu igrača da se nametnu Čačiću

"Nema Petkovića, ali tu je Drmić", kazao je Ante Čačić u najavi sutrašnje (17 sati) utakmice u Velikoj Gorici. Otkad je došao iz Rijeke, Josip Drmić je pod posebnim povećalom, stalno se očekuju serije njegovih pogodaka, ali, nikako da uđe u golgetersku formu, u kojoj je 'trpao' u dresu kluba s Rujevice. No, s druge strane, zabio je gol koji je Dinamu donio Ligu prvaka protiv Bodo/Glimta, zabijao je još važnih golova u Kupu, ukupno je 12 puta ove sezone tresao mreže, što, statistički, nije malo.

Međutim, malotko će reći da je Drmić dosad opravdao očekivanja, a potvrda toga je i činjenica da mu Dinamo još nije ponudio novi ugovor, iako mu ovaj aktualni istječe za godinu dana. Dok su pregovori s ostalim senatorima (Livaković, Petković, Mišić, Ristovski) u tijeku, ili su već okončani, Drmić je još na čekanju. Ima visok ugovor, u Maksimiru nisu još sigurni vrijedi li mu ga produljiti, zapravo, u ovom trenutku je prije 'ne' nego 'da'. I jedini koji može promijeniti to mišljenje je - Josip Drmić.

U iduće tri utakmice (Gorica, Kup u Šibeniku, Lokomotiva) dobit će možda i punu minutažu i na njemu je da je opravda, da zabija i odlučuje utakmice. Jedino tako Drmić može nagnati klupske čelnike na promjenu mišljenja i izboriti se za novi ugovor. Dinamo traži novog napadača i planira ga dovesti na ljeto, no, ako ode Petković, tada bi Drmić mogao ostati i dulje od jedne sezone. Ali, mora krenuti s pogocima, u nizu, mora se probuditi. Naravno, mora se i Drmić prilagoditi načinu igre Dinama, ako se već momčad ne podređuje njemu, postoji više razloga zašto nije tako efikasan, no, kod napadača se uvijek broje pogoci, pogotovo oni presudni, odlučujući. Sad Drmić ima priliku, nema Petkovića za vratom, još nije ove sezone bio u takvoj situaciji. I trebao bi je iskoristiti. Dođe li do kraja sezone do ukupnog broja od 20 pogodaka, to bi mu sigurno bio argument da i on krene u pregovore oko novog ugovora. Uđe li u zadnju godinu aktualnog ugovora, jasno je da u Dinamu s njim neće tako ozbiljno računati. Gorica je prvi test u 'novom početku' za Drmića, alibija više nema, traže se golovi.

Drugi igrač koji bi do kraja sezone trebao iskoristiti priliku je Marko Bulat. Dinamo u Velikoj Gorici i službeno kreće u eru bez Arijana Ademija, a upravo je Bulat označen kao njegova prirodna zamjena. Međutim, dosad se Bulat nije uspio nametnuti Čačiću, teška ozljeda prošle sezone izbacila ga je s kolosijeka, a nakon nje nikako ne može uhvatiti kontinuitet. Tako da, zapravo, još nitko ne zna koliko Bulat može i je li kadar popuniti rupu, prvenstveno igrački, koja je nastala Ademijevim odlaskom.

Sad bi i on, kao i Drmić, trebao dobiti više utakmica u nizu, igrati pod manjim pritiskom i pokazati kvalitetu. Ima li je ili ne? Sigurno niti sam nije bio zadovoljan dosadašnjim statusom, a nije mu ni Čačić previše vjerovao. Recimo, nedavno u Puli, gdje nije bilo Ademija, Dinamov trener odlučio je prebaciti Ljubičića u vezni red - što mnogi zagovaraju čitavu sezonu - a na lijevom boku zaigrao je Mauro Perković. Bulat nije dobio ni minutu. Kao i protiv Rijeke (igrao Ademi), gdje nije bio među trojicom koji su ušli s klupe. Umjesto Ademija tada je ušao Gabriel Rukavina. No, do kraja sezone sigurno će biti prilika za Bulata, prilika da razuvjeri Čačića i nametne se kao standardno rješenje u veznom redu.

Dakle, od subote i Gorice, dvojica će igrača biti pod posebnim povećalom. Drmić i Bulat moraju zamijeniti one kojih nema, dvojicu ključnih igrača ove momčadi, Ademija i Petkovića. Nije lagan zadatak, ali drugo im ne preostaje, Dinamo nikad nema višak vremena za čekanje. Moraju se 'prešaltati' odmah!



Tagovi

GNK DinamoJosip DrmićMarko BulatAnte ČačićHNLHrvatska nogometna ligaHNK Gorica

Ostale Vijesti