Goran Stanzl, Milan Šabić i Igor Šoban/Pixsell
Goran Stanzl, Milan Šabić i Igor Šoban/Pixsell

Novi ugovori za senatore: Mišić i Ristovski vođe novog Dinama, što će biti s Drmićem!?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 13.03.23. | 09:00

Dinamo je započeo pregovore oko novog ugovora s četvoricom ključnih igrača, od kojih će dvojica sigurno ostati u Maksimiru

Dok se čeka kako će svoj radijus djelovanja unutar sportskog sektora podijeliti Ante Čačić i Dario Šimić, oko jedne stvari nema spora i razilaženja. Dinamo je već krenuo u pregovore s četvoricom svojih senatora, ključnih igrača u svlačionici. Možda je baš zbog toga ispala malo nespretnom Šimićeva izjava oko 'relaksacije budžeta', jer uletjela je ta izjava baš u trenucima kad se očekuje dogovor s tim 'pokerom aseva' pa su se mnogi, vjerojatno i sami igrači, iznenadili. Međutim, došlo je do nesporazuma, Šimić, navodno, nije mislio na igrače koji su trenutno u svlačionici, pogotovo ne na njih četvoricu, zajednički je plan svih u Dinamu produljiti ugovore s Dominikom Livakovićem, Brunom Petkovićem, Josipom Mišićem i Stefanom Ristovskim. Pregovori traju već neko vrijeme i u Maksimiru očekuju pozitivne rasplete.

Sva četvorica imaju važeče ugovore do ljeta 2024. Što znači da će na kraju sezone ući u zadnju godinu ugovora, a znamo da je to u nogometu uvijek neizvjesna situacija, koja donosi nervozu, nerijetko u mnogim klubovima i trzavice između igrača i čelnika, iako to u Dinamu u posljednje vrijeme nije slučaj. Najbolji je primjer Kevin Theophile-Catherine, kojemu istječe ugovor na kraju ove sezone pa su u Maksimiru ipak odlučili zadržati ga do kraja. Naravno, Theophile nije u prvom planu, ulijeće u momčad kad drugi ne mogu, kao što je bio slučaj u Šibeniku. No, to ne znači da bilotko želi imati igrače kojima na kraju sezone istječe ugovor, pogotovo četvoricu senatora koji 'drže' svlačionicu, koji su kičma momčadi. Odlaskom Arijana Ademija njihova će važnost za momčad biti još i veća. Međutim, isto tako treba reći i da u slučaju Livakovića i Petkovića novi ugovor ne znače nužno i njihov definitivni ostanak u Maksimiru. Dvojica reprezentativaca u svakom su prijelaznom roku tema mogućih transfera, a kad zimus nakon Mundijala nisu otišli iz Maksimira, počelo se pričati da će se na ljeto intenzivnije raditi na tim transferima i da su Livaković i Petković prvi u redu za odlazak. Ali, novi ugovori na tom putu neće biti prijetnja, dođu li ponude, koje će zadovoljiti i njih i klub, Dinamo im neće raditi probleme, kao što ih nije radio Oršiću ili Ademiju. Ipak, novi ugovori su logičan slijed višegodišnje suradnje i korektnog odnosa i jamče svima mir u slučaju da niti na ljeto ne odu iz Dinama. Jer, nikad se ne zna što će ponuditi tržište u srpnju i kolovozu. A bilo bi, svakako, loše da u novu sezonu krenu sa starim ugovorom. Posebno ako znamo da su baš ti ljetni mjeseci ključni za Dinamove europske ambicije, tu sve treba biti čisto, bez repova. Zato u Maksimiru i inzistiraju na novim ugovorima Livakoviću i Petkoviću i vjeruju da će ti razgovori uroditi plodom.

Za razliku od njih dvojice ostanak Josipa Mišića i Stefana Ristovskog ne bi trebao biti upitan. Došli su u razmaku od nekoliko mjeseci i vrlo brzo postali stupovi Dinamove momčadi, jedni od vođa u svlačionici. I, odlaskom Ademija, a ako odu Livaković i Petković, Mišić i Ristovski postat će i pravi vođe, predvodnici novog Dinama, kakav se već polako počinje stvarati u svlačionici pod jugom. Čačić gotovo ne može zamisliti momčad bez njih dvojice, Mišić ne igra samo kad ima kartone, a Ristovski je tijekom sezone potpuno istisnuo Moharramija i postao nezamjenjiv član prvih 11. Ne samo to, reprezentativac Sjeverne Makedonije ovog proljeća igra u životnoj formi, zabio je i tri pogotka, što dosad nikad u karijeri nije učinio u tako kratkom periodu. S Mišićem i Ristovskim u Maksimiru ozbiljno računaju za sljedeće sezone i tu ne bi trebalo biti problema što se produljenja ugovora tiče. A ako bi sva četvorica senatora ostala u Dinamu, Modri bi već imali jasnu osovinu momčadi, uz koju bi mogli stasati novi i mladi igrači i što prije se uklopili u Dinamove zahtjeve. Ali, kažemo, kod Petkovića i Livakovića ipak će ključnu ulogu odigrati tržište.

Inače, osim njih četvorice, ugovori ljeta 2024. istječu još dvojici igrača. Prvi je Danijel Zagorac, koji je već napunio 36 godina i teško je očekivati da će za godinu dana produljiti vjernost Modrima. A drugi je - Josip Drmić. Njegova je sudbina, očito, još uvijek upitna. Činjenica da u Dinamu s njim još nisu započeli razgovore oko novog ugovora, dovoljno govori da još nisu sigurni treba li Drmić i dalje ostati u Maksimiru. Odnosno, možda su sigurni da ne treba. Drmić je ove sezone zabio nekoliko bitnih golova, ali ukupni je dojam da nije napravio ono što se očekivalo kad je dolazio prošlog ljeta iz Rijeke. Ne samo zbog kroničnih problema s koljenom, već i zbog činjenice da nije u prvom planu, da igra nije podređena njemu, Drmić u Dinamu nije 'onaj' Drmić s Rujevice. K tome, ima jedan od najviših ugovora u Dinamu i logično je da će u Maksimiru još dvaput razmisliti prije no što s njim krenu u pregovore oko novog ugovora. Drmić je, zasad, na čekanju!



Tagovi

GNK DinamoJosip MišićBruno PetkovićDominik LivakovićStefan RistovskiJosip DrmićHNLAnte ČačićDario Šimić

Ostale Vijesti