Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Čačić: "Livaković je najbolji golman na ovim prostorima od 1958.! Klauzula se zna, po meni je i preniska"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 09:20

Dinamo trener i sportski direktor Ante Čačić uoči utakmice u Velikoj Gorici o klupskim aktualnostima

Vraća se HNL, vratio se u fokus i Dinamo. Modri u subotu (17 sati) gostuju u Velikoj Gorici, a Ante Čačić u sad već tradicionalnoj 'zornici' pred medijima je pričao o toj utakmici, ali i drugim aktualnostima oko kluba.

"Ono što je dobro, svi su se vratili živi i zdravi s reprezentativne stanke. Poslije Rijeke imali smo ozljedu Petkovića, Perić je otišao na operaciju palca, na njih nećemo moći računati. Ali i bez njih znamo svoj put, imamo širok kadar, igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima teške utakmice, protiv momčadi koja želi zadržati pritisak. Uvijek su to neizvjesne utakmice, iako je zadnji put bila jednosmjerna utakmica, nismo zabili gol. Nastojat ćemo biti učinkovitiji. Bit će i bolji travnjaci, vegetacija je krenula.", rekao je Čačić i pobliže objasnio koliko će pauzirati Petković i Perić.

"Što se Petkovića tiče, teško mi je točno reći, sad je već 15 dana, vidjet ćemo u ponedjeljak. Ne očekujem ga sljedeći tjedan sigurno, zahtijeva ova ozljeda tri do četiri tjedna pauze. Ali, tu smo gdje jesmo, imamo Drmića, ušao je protiv Rijeke i odradio dobro, imamo puno povjerenje u njega. Perić ide vaditi konce, možda bi mogao i igrati utakmicu, prilagoditi longetu koja je dopuštena, ali sutra ipak neće moći, vidjet ćemo za idući dvoboj."

Kreće era bez Ademija?

"O Ademiju smo sve rekli, nije ga lako nasijediti. Ali Livaković je tu uz njega bio, imao se vremena pripremiti za tu ulogu kapetana, svojom kvalitetom i gardom i ponašanjem biti njegov nasljednik, dostojno će ga zamijeniti. Drago mi je da je na ovakvoj razini, da doprinosi Dinamo i reprezentaciji i u tom dijelu nismo u hendikepu."

Kad smo već kod reprezentacije.

"Poslije utakmice u Splitu nisam bio razočaran, mogla je utakmica biti davno zatvorena, ali to je nogomet. Kvalitetu koju ima ova Hrvatska, garantira da nećemo imati problema u kvalifikacijama. Prvih 20 minuta u Turskoj smo opasno živjeli, ali imali smo Livakovića. On je najbolji vratar kojega smo imali na ovim prostorima od 1958. otkad ja pratim, najbolji od Gordana Irovića. I držim da će biti još bolji. To sam već rekao više puta."

Već su počele priče o njegovom transferu, Villarreal, Galatasaray...

"On ima istu klauzulu kao i prije (10 milijuna eura, nap.a), ispod toga nećemo ići. To je čak i prenisko za njega."

Je li došlo vrijeme da vidimo mlade snage u momčadi?

"Cijelo vrijeme govorim, da prvesntvo nije još gotovo, dok ne bude tako, nema opuštanja. U igri je još 30 bodova, mi moramo ići u svaku utakmicu odgovorno, s jednom ciljem da osvajamo bodove, kad bude gotovo onda će igrači koji imaju manju minutažu dobiti priliku."

Malo o Gorici?

"Gorica igra jako dobro, bodovni saldo nije adekvatan prikazanim igrama, ali teško je kad si na dnu biti učinkovit. Sopić? Bio sam mu trener u Lokomotivi, radi se o jako dobrom treneru, vjerujem da će napraviti dobru karijeru."

Što je s produljenjima ugovora igračima?

"Fokus je na prvenstvo, ali moramo biti uspredotočeni i razgovaramo s igračima, ide to svojim tijekom. Do početka priprema imat ćemo zatvorenu priču sa svima."




Tagovi

Ante ČačićHNK GoricaHNLGNK DinamoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti