Pixsell
Pixsell

Osijek i Rijeka ne mogu biti prvaci, a što treba Dinamu ili Hajduku za naslov?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 22:50

Modri imaju četiri boda prednosti, dva su kola do kraja, a bijeli se još nadaju…

Dinamo je pobjedom na Maksimiru eliminirao Osijek iz borbe za titulu. Slavili su Modri s 3:0 kao i Hajduk u ranijem susretu na Rujevici gdje su isto Splićani napravili Riječanima. Dinamo je sad na 73 boda, a Hajduk na 69, dok je Osijek iza Splićana s 65 i Rijeka na četvrtom mjestu s 61 bodom.

Do kraja prvenstva u 1. HNL ostalo je dva kola, a već u idućem mogli bi doznati prvaka. Dinamo u posljednjih 16 godina ima 15 naslova, a titulu mogu obraniti već u sljedećem kolu. Gostovat će modri u nedjelju na Šubićevcu kod Šibenika gdje im je potrebna pobjeda da bi ostvarili cilj. Hajduk će dan prije ugostiti Istru 1961 na Poljudu pa se dan poslije nadati da će Šibenik otkinuti bodove Dinamu, točnije sva tri.

Kad bi do toga došlo o prvaku bi se odlučivalo u zadnjem kolu i to u izravnom dvoboju. Zadnje kolo ovosezonske 1. HNL donosi nam derbi Dinama i Hajduka u kojem bi Splićani imali možebitnu priliku da osvoje prvi naslov od 2005. godine, naravno u slučaju da Zagrepčani kiksaju na Šubićevcu. Dinamu bi da se odlučuje u toj zadnjoj utakmici bio dovoljan remi, ako isto prođu i sa Šibenikom. Hajduku u svakom slučaju trebaju kiksevi Dinama, prvo u Šibeniku, a onda i onaj u kojem se i njih pita.

Dinamo i Hajduk ove sezone odigrali su tri derbija u kojima su Splićani slavili dva puta dok su u jednom na Poljudu odigrali remi.

Raspored do kraja:

35. kolo

Hajduk - Istra (14. svibnja)

Šibenik - Dinamo (15. svibnja)

36. kolo

Dinamo - Hajduk (21. svibnja)



Tagovi

Dinamo ZagrebNK Hajduk SplitHNK RijekaNK Osijeknajava 1.HNLHNL

Ostale Vijesti