Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Oko sokolovo: "Žao mi je Lovrića jer je svjestan da je pogriješio, suci moraju paziti kod izvođenja jedanaesteraca”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 22:04

Analizirane su izvedbe sudaca u 8. kolu.

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje proteklog vikenda, kada je odigrano pet utakmica osmog kola Hrvatske nogometne lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj Rijeke i Osijeka sudio je Patrik Kolarić iz Čakovca. Strahonja nije izdvojio nijednu situaciju s te utakmice.

Vrlo dobro odudio je utakmicu, dobro kontrolirao susret, trkački je bio dobar. Imao je dva sitna propusta kada nije sudio dva prekršaja za Osijek, ali nisu to bile velike greške zbog čega bismo bili nezadovoljni.”

Najdramatičniju utakmicu kola, onu između Gorice i Hajduka, sudio je Dario Bel iz Osijeka. Strahonja je izdvojio dvije situacije. U 7. minuti duel u 16-ercu imali su Pršir i Šarlija.

Oba igrača idu na loptu, čini se da je Pršir prvi bio na lopti, ali nije je kontrolirao, dodir ako je i bio nije bio dovoljan za kazneni udarac.”

U 88. minuti također kontakt u 16-ercu, ponovno Bel nije pokazao na bijelu točku. Strahonja, tvrdi, s razlogom.

Ovdje također nema 11-erca, Livaja je bio u prodoru i ušao u pad, sudac je bio dobro postavljen i autoritativno pokazao da nema prekršaja, a Livaja je prihvatio tu odluku.”

Dinamo je rutinski pobijedio Slaven Belupo na Maksimiru, a sudac dvoboja bio je Mateo Erceg iz Benkovca.

Dobro izdanje jednog mlađeg suca. Njemu trebaju ovako lakše utakmice s malo prekršaja i malo incidentnih siotuacija, ovakve utakmice su odlične za stjecanje iskustva”, rekao je Strahonja, koji nije izdvojio nijednu situaciju s ovog dvoboja.

Glavni sudac ogleda između Varaždina i Istre 1961 bio je Ante Terzić iz Podstrane. Prva situacija koju je Strahonja izdvojio je prekršaj u napadu Brodića, koji je tražio jedanaesterac.

Sudac je dobro procijenio da se radi o opasnoj igri Brodića, tako da je ovo ispravna odluka.”

Duel Majstorovića i Mitrovskog odlučio je utakmicu jer je Terzić pokazao na bijelu točku.

Radi se o otvorenom udarcu, igrači su bili dovoljno odvojeni i vidi se udarac u vrat. Suci možda trebaju više pozornosti obratiti na izvođenje 11-erca, ovdje se dogodio prerani ulazak igrača u 16-erac.”

Za kraj je ostao duel Lokomotive i Rudeša, kojeg je sudio Zdenko Lovrić iz Đakova. U 29. minuti dobro je procijenio kako nema jedanaesterca za Rudeš nakon duela Kalaice i Petkovića.

U 38. minuti Aboubakar i Bulatović bili su u duelu, nakon kojeg je Lovrić dosudio prekršaj, da bi Indrit Tuci iz slobodnog udarca postigao jedini pogodak na utakmici. Strahonju ta odluka nije zadovoljila.

Nije zadovoljila niti suca koji je shvatio nakon utakmice da je pogriješio. Prvo je pustio prednost i time dao do znanja da je to prekršaj za njega i da će vratiti prekršaj ako se ne realizira prednost. Žao mi je zbog samog suca jer je svjestan da je pogriješio.” (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLMarijo StrahonjasuđenjeSuci

Ostale Vijesti