Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Lovro Majer junak utakmice, Vlašić potvrdio dobru formu, sjajan gol Petkovića! Kotarskom trideset sekundi falilo do debija bez lopte u mreži!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.03.24. | 23:39

Hrvatska je ubacila u brzinu više pa nakon skromnog polufinala, protiv Egipta pokazala klasu i opravdala reputaciju. No, ovakvi golovi se ne bi trebali primati...

Ovako smo ocijenili reprezentativce Hrvatske u Egiptu. Tko je po vama zaslužio pljesak, a tko kritike nakon pobjede u finalu (4-2).

Nediljko LabrovićVratar
Igrao do 46. minute. Protiv Egipta je kapetan Rijeke debitirao za reprezentaciju Hrvatske. Obranio prvi pokušaj, nije bilo prave reakcije obrane pa je kod drugog pokušaja bio potpuno nemoćan. Ostatak prvog poluvremena korektan.
Ocjena
6
Josip StanišićObrana
Ispao je uoči prekida koji je prethodio golu Egipta za 1-0. Sve ostalo bilo je dosta dobro, posebno prema naprijed gdje jasno traži svaku priliku da donese loptu u suparničku polovicu.
Ocjena
6
Domagoj VidaObrana
Nije imao previše posla, ali ono što je imao činilo se da će odraditi bez zamjerke da mu se nije dogodio trenutak nepažnje pa u suradnji s Pašalićem otvorio prostor u sudačkoj nadoknadi za gol Egipta. Imao je priliku glavom nakon obačaja Majera.
Ocjena
6
Marin PongračićObrana
Spasila ga greda kad ga je pretrčao Mohamed. Ostatak utakmice bio je dobar. Uvjerljiv i dominantan u izlascima s loptom. Vidi se da je uhvatio dobru formu otkako je standardan u Serie A i izgledno je da će ga izbornik povesti na Euro u Njemačku.
Ocjena
6
Joško GvardiolObrana
Igrao do 60. minute. Krenuo je na poziciji koju igra u klubu i očito da izbornik njega vidi kao alternativu Sosi na lijevoj strani obrane. Bio je aktivan prema naprijed, dok u defenzivi i nije imao nekog posla.
Ocjena
6.5
Luka ModrićVezni red
Igrao do 60. minute. Dirigent Vatrenih proveo je na travnjaku sat vremena i još jednom dokazao kako su godine tek broj. Lider na terenu, lider van njega. Na koncu i asistent za gol Petkovića.
Ocjena
7
Marcelo BrozovićVezni red
Igrao do 46. minute. Uglavnom, neprimjetan tijekom većeg dijela prvog poluvremena poslije kojeg je zamijenjen Kovačićem. Čini se da odlazak u nogometnu egzotiku polako uzima danak kod Broza.
Ocjena
5.5
Lovro MajerVezni red
Vidno raspoložen za igru, tri sjajno izvedena prekida, dva za Vidu jedan za Pongračića u prvom poluvremenu. Onaj vrijedan pogotka Kramarića u onom drugom. A sjajnu predstavu zaokružio je briljantnim pogotkom za 4-1. Lovro Majer bio je najbolji u finalu, valjda i starter na tom desnom krilu!
Ocjena
8
Nikola VlašićVezni red
Odigrao je najbolju utakmicu za reprezentaciju nakon dugo vremena. Na poziciji polušpice potvrdio dobru klupsku formu. Fantastičan pogodak kojim je vratio Hrvatsku u igru. Ovakav Vlašić donosi prevagu...
Ocjena
7.5
Bruno PetkovićNapad
Izašao u 67. minuti. Odlična prilika u završnici prvog dijela, ostao je u raskoraku. No, iskupio se nebeskim skokom nakon prekida i pogotkom glavom za preokret. Svoje je napravio.
Ocjena
7
Marko PjacaNapad
Kod prekida je pustio strijelca Rabiu da neometan podmetne nogu. Hrvatska ima problem kod prekida, odnosno kod preuzimanja igrača. Imao je dobru priliku da potpuno preokrene utakmicu. Sjajan prolazak i ubačaj za Petkovića. Rastrčan, razigran, moćan i potencijalni kandidat za lijevo krilo. Lijepo ga je za gledati.
Ocjena
6.5
Dominik KotarskiVratar
Ušao od 46. minute i nedostajalo mu je tridesetak sekundi da u svom debiju sačuva mrežu netaknutom. Teško da će na EURO ali svakako se na njega može računati u budućnosti.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Ušao od 46. minute. Željan igre ali nije bilo ništa posebno.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Ušao od 60. zamijenivši Joška Gvardiola na lijevom beku. Nije mu strana pozicija, znao je već zaigrati na suprotnoj strani od one na kojoj igra. Pošteno odradio svoju dionicu, kao i uvijek!
Ocjena
6
Marco PašalićNapad
Ušao od 60. na krilnu poziciju. Pokušaj iz daljine, dobar prolazak u samoj završnici. Sasvim kokretno odrađena minutaža. Ima šanse za odlazak na Euro...
Ocjena
6.5
Mario PašalićVezni red
Ušao od 67. minute. Nije bio previše vidljiv u tih pola sata, sukrivac za gol Egipta u sudačkoj nadoknadi.
Ocjena
6
Andrej KramarićNapad
Ušao od 67. minute i nakon desetak minuta zabio 28. gol s kojim je Hrvatska potvrdila pobjedu i osvajanje turnira. Klasa je klasa!
Ocjena
7
Zlatko DalićTrener
Tražio je razigranu Hrvatsku koja će stvarati više prilika i bolju igru u trećoj trećini. I to je dobio. Dao je priliku svima koje je imao na klupi, napunio je samopouzdanjem reprezentaciju pred veliki turnir i konačno probio led u finalima!
Ocjena
7



Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaegipatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti