Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Petković na Rujevici rijetko gubi! Dugo nije zabio, ali u nedjelju bi mogao biti igrač prevage

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 11:30

Otkad Dinamo igra u novom sustavu, s dva napadača, Petković nije bio strijelac. Iako i dalje igra dobro, forma je stabilna, samo je uloga malo drukčija. A na Rujevici se uvijek osjeća odlično, poraze u Rijeci gotovo i ne pamti

Sezona u kojoj je dosad zabio 17 pogodaka i tome dodao devet asistencija, po učinku njegova najbolja sezona karijere. Bruno Petković, o njemu je riječ, puno je toga u ovoj Dinamovoj sezoni 'odvalio' na svojim leđima, vukao momčad, kad je trebalo vući, vraćajući time 'dug' danima kad nije bio u pravim izdanjima, ili kad je i zbog vlastitih odluka i želje za igrom bio ozlijeđen, izvan terena. Mislimo da i ne treba posebno naglašavati Petkovićevu klasu i koliko on znači za Dinamo, ta je priča već toliko puta ispričana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bruno Petković svoj zadnji gol za Dinamo ove sezone zabio je na Poljudu u onoj HNL pobjedi 0-1. Važan, ključan pogodak i pobjeda koji su okrenuli Dinamovu (i Hajdukovu) sezonu. Zanimljivo, nakon toga je Sergej Jakirović promijenio formaciju, zaigrao s dvojicom napadača i Bruno otad nije bio strijelac. Igra, naravno, važnu ulogu u Dinamovoj momčadi, proigrava, puca, gradi, zapravo, igra ono što najviše voli. Slobodni umjetnik, nepredvidljivih kretnji i poteza, često enigma i vlastitim suigračima. Nije Petković pao u formi, nije upao u onaj svoj 'bunar', iz kojega onda teško izlazi, samo je malo 'zaboravio' na statistiku. Ništa zabrinjavajuće i alarmantno, dapače, možda mu se otvori baš na Rujevici u nedjelju. Jer, postoji neka povezanost Petkovića i Rujevice.

Naime, Dinamov napadač gotovo da i ne pamti poraz u Rijekinu dvorištu. Igrao je na Rujevici dosad 10 puta. U HNL-u to izgleda ovako; pet pobjeda, tri remija i jedan poraz. S time da je taj jedini poraz upisao u svojem debiju na tom stadionu. Bilo je to još u jesen 2018., a Petković, koji tada još nije bio standardni prvotimac, odigrao je zadnjih 20-ak minuta. Riječani su slavili 1-0 golom Čolaka. Isti ishod i isti strijelac bio je i u Kupu, u proljeće 2020., tada je Petković odigrao čitavu utakmicu, koja se pamti po jakom vjetru, teškim uvjetima, u kojima je bilo malo nogometa, a Rijeka se bolje snašla od Modrih. I, to je bilo to od Petkovićevih neuspjeha na Rujevici, jesenas, u remiju 2-2 nije igrao zbog ozljede, Dinamo je i bez njega u momčadi bio bliže pobjedi. Dosad je u utakmica na tom stadionu zabio dva pogotka, oba s bijele točke u preokretu s 0-3 na 3-3, a tome je dodao i četiri asistencije. Posebno se pamti njegova vrhunska partija u 5-0 pobjedi 2019., kad je bio dvostruki asistent i odigrao maestralno, asistirao je, također, po jednom u druga dva velika trijumfa u ovoj eri, onome 1-5 i onome rekordnom 2-7! Petkovićeva veza s Rujevicom ojačala je i kroz reprezentaciju, tri od svojih 11 golova za Vatrene zabio je na tom stadionu, jedan Slovačkoj, dva Latviji, Petkoviću Rujevica, očito, leži. Što je još jedan razlog da se i od njega očekuje da u nedjelju u derbiju bude ključni Dinamov igrač, čovjek odluke. Da to pretvori u konkretan učinak.

Zanimljivo, Petković je ove sezone već srušio Poljud, tim golom za 0-1, Pampas Arenu dvama golovima s bijele točke u prvom dijelu sezone (3-2), a zabio je i Lokomotivi u Kranjčevićevoj dva gola u remiju 2-2 ovog proljeća. Zabio je i Rijeci jesenas u Maksimiru, u pobjedi 2-1 dodao je i asistenciju, ali na Rujevici, eto, nije niti igrao pa nije imao prilike niti nešto napraviti. Sad je zdrav, spreman, u dobrom razdoblju, a na Rujevici se uvijek osjeća odlično i - ne gubi! Je li nedjelji derbi prava pozornica za Petkovića, za još jedan njegov skalp? Mogao bi baš on biti igrač prevage.



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićHNK RijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti