Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Na Poljud se vraćaju publika i najbolji strijelac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 08:15

Hajduk igra s Varaždinom u nedjelju u 17 sati

Hajduk u nedjelju u 17 sati igra s Varaždinom na Poljudu, Bijeli žele četiri preostala kola okončati pobjedama, a u tome bi im mogao pomoći njihov najbolji igrač koji je propustio posljednjih pet utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Jure Ivanković je nedavno najavio da bi Marko Livaja trebao nakon ozljede konkurirati napokon za dvoboj s Varaždincima, što znači da je prizdravio.

Osim Livaje, vraća se i publika nakon odrađene dvije utakmice bez gledatelja, no u Splitu je splasnula atmosfera budući da su ispali iz utrke za trofejima.

Sve je nekako od imenovanja novog predsjednika Ivana Bilića okrenuto idućoj sezoni, traže se član Uprave za sport, trener i sportski direktor ukoliko Mindaugas Nikoličius ne ostane.

Livaja je imao peh što se ozlijedio u Derbiju s Dinamom, pa ga potom nije bilo pet susreta, gledao je svoje suigrače iz lože, sigurno je osjetio nemoć što ne može pomoći. Nije ga bilo u Kupu s Dinamom, potom u Jadranskom derbiju s Rijekom na Rujevici i doma s Osijekom, u tri dvoboja koja je Hajduk izgubio te se oprostio od svih nada.

Nakon toga su Bijeli dvije utakmice (Slaven Belupo i Rudeš) riješili u svoju korist te sad vjeruju da pobjednički mogu završiti sezonu.

Livaja je ipak s deset pogodaka najbolji klupski strijelac u prvenstvu, a na konferenciji za medija Ivanković će reći koliko ga misli koristiti.

Dokazao je Hajduk da može pobjeđivati i bez njega, premda je igra drugačija, jer je bila navika da se sve vrti oko Livaje koji baš zbog ozljeda nije odigrao sezonu na razini prethodna dvije.

Mnogi treneri ističu kako igra Hajduka nije ista s Livajom i bez njega, on je klasa za sebe i povratkom na teren koji je važniji u kontekstu iduće sezone, Bijeli će sigurno dobiti kvalitetu više.

Osim toga, i Ivan Perišić je odigravši čitavo poluvrijeme s Rudešom, pokazao da je spreman za veće napore. Trener Ivanković ga koristi na lijevom beku, premda bi bilo interesantno vidjeti tercet u napadu s Josipom Brekalom, Livajom i Perišićem.

Taj trojac kada je zdrav, svima je ulijevao nadu da bi Hajduk mogao biti prvak, no nije se dogodilo, puno su Bijeli imali problema s ozljedama i izgubili ključnen utakmice sezone, pa je smijenjen predsjednik Lukša Jakobušić, a razišao se klub s Poljuda i s trenerom Mislavom Karoglanom.

Varaždin su Bijeli ove sezone svladali tri puta, a jednom je bilo neodlučeno u onom susretu nakon kojega je krenula 'afera VAR' i kada Livaji nije priznat pogodak u završnicu susreta u Baroknom gradu.



Tagovi

HajdukNK VaraždinMarko LivajaozljedaIvan BilićIvan PerišićJosip BrekaloMindaugas NikoličiusJure IvankovićMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti