REUTERS/Florion Goga
REUTERS/Florion Goga

Nakon utakmice protiv Albanije, ostat će još tri europske reprezentacije s kojima nikada nismo igrali

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 13:35

Albanija bi mogla biti 75. suparnik Hrvatske u 34-godišnjoj povijesti nogometne repretentacije.

U ovom trenutku prošle godine reprezentacija Hrvatske iščekivala je dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Za dva dana, odnosno 5. prosinca, Vatreni su izbacili Japan i nastavili svoj pohod prema trećoj medalji na Svjetskim prvenstvima. Zanimljivo, Hrvatska je u generalki pred početak Katara, 16. studenog odigrala utakmicu protiv Saudijske Arabije (1-0). To je bila 73. reprezentacija protiv koje je Hrvatska igrala u svojoj povijesti, a 11 dana kasnije, 27. studenog pobijedili smo Kanadu s 4-1. Kanada je bila 74. reprezentacija protiv koje je Hrvatska igrala od osamostaljenja. Do kraja Mundijala Hrvatska je već igrala s poznatim reprezentacijama, kao i u Ligi nacija (Nizozemska i Španjolska) te kvalifikacijama za Euro 2024. (Turska, Wales, Armenija i Latvija).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kuglice ždrijeba u Hamburgu smjestile su nas u skupinu s dva stara znanca, s jednim imamo odličan učinak (Talijani), s drugima lošiji (Španjolci), a u drugom kolu turnira, upravo u Hamburgu, prvi put u povijesti susrest ćemo se s reprezentacijom Albanije! U ovom trenutku još uvijek nije poznato protiv kojih će reprezentacija Hrvatska u ožujku i lipnju 2024. odigrati prijateljske utakmice za Euro. Ako ne budu neke 'nove reprezentacije', a na vrhunskoj razini takvih ima još malo, Albanija će biti 75. reprezentacija s kojom će se Vatreni sučeliti u svojoj kratkoj, ali ujedno i superslavnoj povijesti.

Zanimljivo, od svih reprezentacija koje se natječu pod okriljem UEFA-e, Hrvatska nije odigrala natjecateljsku ili prijateljsku utakmicu protiv njih četiri. Albanija je jedna od njih, a nakon našeg sudara u Hamburgu 19. lipnja (15 sati), preostat će nam još tri europske repreznetacije protiv kojih nikada nismo igrali - Crna Gora, Luksemburg i Ovčji Otoci.

Ono što je također zanimljivo, Hrvatska protiv vrlo malo svjetskih reprezentacija ima negativan omjer (Španjolska je jedna od njih). Čvrsto se nadamo kako Albanija tog 19. lipnja neće ući u tu kategoriju... (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Albanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti