Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Hat-trick Andreja Kramarića Bayernu, Union Berlin se spasio!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 17:21

Posljednje kolo Bundeslige s Hrvatima kao protagonistima

Iako je već nakon šest minuta igre gubio 0-2, Hoffenheim je protiv Bayerna preokrenuo na 4-2 u posljednjem, 34. kolu njemačkog nogometnog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Junak dana je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji je asistirao za prvi gol domaćina, a onda zabio sljedeća tri! Unatoč pogreškama obrane Bavaraca, tri majstorska pogotka, baš u stilu našeg Kramagola! I to Manuelu Neueru... A kod trećeg je lažnjakom 'poslao po ćevape' Matthijsa de Ligta, nizozemskog reprezentativnog stopera vrijednog 65 milijuna eura...

Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maxu Baieru, a onda je u 68. minuti zabio prvi, a u 85. i 87. minuti još dva pogotka. Kramarić je s ukupno 15 golova šesti strijelac Bundeslige. Bavarci su vodili 2-0 pogocima Tela (4.) i Daviesa (6.).

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Inače, Union Berlin se uspio spasiti, pobjedom nad Freiburgom 2-1 te porazom Bochuma od Werdera 1-4 (VIDEO), donedavna momčad Nenada Bjelice ima bolju ukupnu gol-razliku, što je prvi kriterij u slučaju istog broja bodova. Stuttgart je, pak, pobjedom nad Borussijom (M) 4-0 (VIDEO) preskočio Bayern te završio sezonu na 2. mjestu!

Union Berlin se spasio golom u 92. minuti nakon što je Janik Haberer natrčao na loptu nakon obranjenog udarca s bijele točke Noaha Atubolua Kevinu Volandu. Prije toga je i u prvom poluvremenu vratar Freiburga obranio 11-erac Josipu Juranoviću, koji je zamijenjen u 84. minuti.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Momčad Xabija Alonsa koja juri za trostrukim uspjehom također je produžila svoj europski rekord u nizu bez poraza u svim natjecanjima ove sezone na 51 utakmicu.

Victor Boniface presjekao je loptu vratara Augsburga Tomasa Koubeka i doveo Leverkusen do vodstva u 12. minuti prije nego što je Robert Andrich, udvostručio prednost iz blizine u 27. minuti. Augsburg je smanjio deficit golom Merta Komura. Josip Stanišić je ušao u igru u 82. minuti, a Dion Drena Beljo u sudačkoj nadoknadi za Augsburg, Kristijan Jakić nije ni bio u zapisniku.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Bayer Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu Njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog VfB Stuttgarta.

Bayer Leverkusen je osvojio naslov bez poraza, što je prvi takav pothvat u povijesti Bundeslige, a osim Apotekara Njemačku će u Ligi prvaka sljedeće sezone predstavljati Bayern, Stuttgart, RB Leipzig i Borussia Dortmund (Reus se oprostio golčinom iz slobodnjaka - VIDEO), a mogao bi i šestoplasirani Eintracht Frankfurt, ako Borussia u finalu Lige prvaka pobijedi Real Madrid. Ako se to ne dogodi, Eintracht će u skupinu Europske lige, a Hoffenheim će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Otprije se znalo da će iz lige ispasti Darmstadt, a njemu se pridružio Köln, koji je izgubio u gostima kod Heidenheima 1-4. U dodatne kvalifikacije ići će Bochum, koji će za ostanak u ligi razigravati s Fortunom iz Düsseldorfa. 



 


Tagovi

Andrej KramarićBundesligaHoffenheimBayern

Ostale Vijesti