Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ždrijeb ih nije mazio, ali na muci se poznaju junaci!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 21:00

Jedna velika generacija, najveća u povijesti Hrvatske, odlazi sa scene. I njihov izbornik također. Njemačka će im biti posljednji pjev. Pa neka bude onakav na kakav smo navikli. Talijanima i Španjolcima unatoč…

Prebirući po sjećanjima, često nam padne na pamet taj Berlin 2006. i Olimpijski stadion. Europski Brazil protiv onog izvornog… Suza u oku Cice Kranjčara dok na tribinama nekoliko desetaka tisuća pjeva “Lijepu našu”.

Točno dan nakon punoljetnosti od tog spektakla, Hrvatska će na istom mjestu otvoriti Euro protiv Španjolske. I ponovno će iza sebe imati zbor tisuća glasnica. A ispred sebe cilj da se konačno ode do kraja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ne, nije nas ždrijeb niti malo pomazio u tom Hamburgu. Bilo je puno boljih opcija. No, možda nam božica Fortuna puhne u leđa na istom mjestu protiv te Albanije 19. lipnja. Zasigurno je prisjelo Zlatku Daliću kada su ga kuglice smjestile kod aktualnog prvaka Europe i aktualnog osvajača Lige nacija. No, sigurni smo kako niti Luis de la Fuenteu, odnosno Lucianu Spallettiju nije bilo svejedno kada su shvatili da će se za nokaut fazu morati potući s Hrvatima! Često sebe podcjenjujemo, druge glorificiramo… A na to zadnjem SP-u gdje su Hrvati bili treći - Talijana nije niti bilo.

Sve je puno jasnije nakon tog ždrijeba. Trebat će nam četiri boda da odemo dalje kao treći. Realno, najlakši put do toga je trijumf nad Albanijom te bod protiv nekog od ostale dvije reprezentacije. U nekim kombinacijama bi i s tri boda mogli dalje, ali ne treba se uzdati u takve projekcije… Jasno je i gdje igramo. Berlin, Hamburg pa Leipzig… Možda bi nam više odgovarao Baden-Württemberg ili Bavarska gdje je “naših” kao u priči, ali i ovako će nas biti puno. Sve će opet biti u kockicama, u pjesmi…

Jasno je da će već večeras krenuti utrka za ulaznicama. Pola Hrvatske će htjeti biti u Berlinu. Ili Hamburgu ili pak u Leipzigu gdje će biti rasplet skupine. Svi zovu, povlače veze jer se ne uzdaju u lutriju s ulaznicama. Naime, do sada je omjer bio dvadesetak zainteresiranih na jednu ulaznicu. Previđa se da će ih biti stotine… I da će vlasništvo nad vrijednim papirićem biti ravno zgoditku na lotu. I bit će ti navijači snažan vjetar u leđa Luki Modriću u njegovom posljednjem pohodu na veliki naslov! Lako neće biti, ali na muci se poznaju junaci!

Do Eura je šest mjeseci. Dovoljno vremena da se Dalić i društvo pripreme za sve ono što ih čeka. Da u miru odrade mini ciklus priprema u ožujku. Da mudro izaberu protivnike koji će u prijateljskim utakmicama “glumiti” suparnike na Euru. Mora se izabrati i kamp koji će imati sve što treba Vatrenima u Njemačkoj. Prije odlaska će se pripreme odraditi vjerojatno negdje u Istri. U Rovinju ili Poreču.

No, najbitnija je ona utrka s vremenom kod Ivana Perišića. I dok je Mislav Oršić ovih dana pridružio se suigračima u Turskoj i krenuo s laganim treninzima, Perija još uvijek radi individualno. Daje sve od sebe da se spremi na vrijeme i stavi na raspolaganje za još jedan velik turnir. I njemu vjerojatno zadnji s obzirom na to da će početkom veljače napuniti 35. godina.

Za Luku smo već naveli da će dignuti sidro. I Vida igra svoje posljednje utakmice za reprezentaciju. Nekih odavno više nema, a Njemačka je zadnja prilika za ove posljednje Mohikance… Jedna velika generacija, najveća u povijesti Hrvatske, odlazi sa scene. I njihov izbornik također. Njemačka će im biti posljednji pjev. Pa neka bude onakav na kakav smo navikli. Talijanima i Španjolcima unatoč…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ždrijebEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićLuka ModrićIvan PerišićVatreni

Ostale Vijesti