REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Poznata satnica utakmica Hrvatske na Euru: Igramo na najvećem i najmanjem stadionu turnira

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 08:50

Drugi put u povijesti Hrvatska će svoju prvu utakmicu na velikom natjecanju odigrati na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Hrvatska je, kao i 2012. u Poljskoj i Ukrajini, ponovno dobila 'skupinu smrti' u kojoj se nalaze prvak Europe Italija, osvajač Lige nacija Španjolska, treća na svijetu i viceprvak Lige nacija Hrvatska te, treba napisati, potpuni autsajder Albanija. Hrvatska će svoj sedmi Euro i 13. veliko natjecanje otvoriti u subotu 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske u 18 sati. Protiv Albanije igramo u srijedu 19. lipnja u 15 sati u Hamburgu, a dvoboj protiv Italije, 24. lipnja u Leipzigu, zakazan je za 21 sat, dakle navečer u posljednjem terminu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

UEFA je odredila da će svaka reprezentacija dobiti po 10 tisuća ulaznica za svaku utakmicu u skupini. Druga faza prodaje ulaznica je započela, traje do 12. prosinca i organizirana je putem Uefinog portala za ulaznice. Ulaznice se ne prodaju po principu "tko prvi, njemu ulaznice", nego se od ponedjeljka do tog 12. prosinca primaju prijave za kupnju i svi imaju jednaku šansu doći do ulaznica. Ako potražnja premaši raspoloživu kvotu, a svi znamo da će se to dogoditi, Uefa će organizirati ždrijeb, a imat će i liste čekanja. HNS je nedavno objavio da će svoj kontingent od 10.000 ulaznica raspodijeliti tako da 75 posto ulaznica ide u spomenutu prodaju preko UEFA-e, po 10 posto "HNS-ovoj nogometnoj obitelji" i "najvjernijim navijačima" te preostalih pet posto "klupskim navijačkim udrugama".

Olimpijski stadion u Berlinu, na kojem Hrvatska igra prvu utakmicu turnira protiv Španjolske ujedno je i najveći stadion prvenstva kapaciteta 74.461 mjesto. Stadion je otvoren 1936. i kroz povijest je prošao dvije renovacije i to za potrebe Svjetskih prvenstava 1974. i 2006. Hrvatska je na tom stadionu već igrala, u prvom kolu Svjetskog prvenstva 2006. kada smo minimalno poraženi od Brazila 0-1.

Stadion u Hamburgu, na kojem ćemo se sučeliti Albancima, sedmi je po veličini (od ukupno 10 stadiona) na Euru, kapaciteta 52.245 gledatelja. Izgrađen je 1953., a renoviran 1998. Zanimljivo, za utakmice njemačkih prvenstava kapacitet stadiona iznosi 57 tisuća gledatelja, dok je za međunarodne utakmice smanjen na spomenutih 52.245. Osim (povremeno) njemačke reprezentacije, na njemu domaće utakmice igra HSV.

Stadion u Leipzigu, kapaciteta 42.959 gledatelja, na kojem ćemo zaključiti grupnu fazu natjecanja utakmicom protiv Talijana, najmanji je od svih stadona na kojima će se igrati Euro. Izgrađen je 2004. godine, a renoviran 2015. Na njemu se igralo i Svjetsko prvenstvo 2006., a domaće utakmice od 2010. igra RB Leipzig. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EUROEuro 2024

Ostale Vijesti