Frank Rumpenhorst/DPA
Frank Rumpenhorst/DPA

NADA podnijela žalbu, traže da Vuškovićeva suspenzija traje četiri godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 11:26

Slučaj hrvatskog braniča i dalje puni medijske stupce u Njemačkoj.

Njemačka nacionalna antidopinška agencija (NADA) primila je odluku DFB-a u slučaju Marija Vuškovića kojem je hrvatskom braniču izrečena dvogodišnja zabrana igranja zbog kršenja važećih antidopinških smjernica, ali kako je žalbu najavio sam igrač koji smatra da je kazna prestroga, istu stvar je najavila i NADA. Ista je danas i službeno podnesena te se u njoj traži da Vušković bude suspendiran sa četiri godine neigranja!

"Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a uvjeren je s dovoljnom sigurnošću da analize A i B uzoraka urina igrača u laboratoriju u Kreischi pokazuju prisutnost egzogenog eritropetina, skraćeno EPO. Riječ je o zabranjenoj tzv. 'nespecifičnoj tvari', što je kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a", napisao je predsjednik sportskog suda DFB-a Stephan Oberholz u obrazloženju kazne pa dodao:

"Urin uzet 16. rujna 2022. tijekom provjere treninga u Kreischi analiziran je ukupno pet puta priznatim znanstvenim metodama, u slučaju B uzorka također pod nadzorom stručnjaka s kojim su se konzultirali igrač i HSV Dostupne su sve analize malog, ali jasno vidljivog nalaza egzogenog EPO.Ove rezultate i rezultate drugog mišljenja dr. Yvette Dehnes, stručnjakinje za EPO iz Osla, provjerio je i potvrdio sudski vještak prof. Francois Naud iz Quebeca. Stoga, daljnja analiza, koju je obrana zahtijevala kao alternativu, više nije potrebna s našeg stajališta."

HSV, HNS, a potom i Hajduk su stali uz Marija, svi oni vjeruju u njegovu nevinost, ali NADA s druge strane vjeruje da je kazna preblaga. Ono što je danas napravila Njemačka nacionalna antidopinška agencija uskoro bi trebali i Vuškovićevi odvjetnici koji još uvijek nisu uložili službenu žalbu na presudu. 

Službeno očitovanje agencije možete pronaći OVDJE



Tagovi

NadaMario VuškovićNjemački nogometni savezDFBHSV

Ostale Vijesti