Screenshot/SK
Screenshot/SK

HSV stao uz Vuškovića: „Žalit ćemo se na presudu“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 14:32

Njemački savez danas je kaznio Marija Vuškovića dvogodišnjom suspenzijom zbog dopinga

Mario Vušković proglašen je krivim za korištenje dopinga i sportski sud Njemačkog nogometnog saveza izrekao mu kaznu zabranom igranja od dvije godine. Optužili su ga na temelju dva pozitivna uzorka na EPO doping, a Vušković je u nekoliko ročišta pokušao pred sudom dokazati svoju nevinost. Prethodna zabrana se uzima u obzir, tako da mu zabrana teče retroaktivno od 15.11.2022., priopćili su danas iz DBF-a, što bi značilo da bi kazna istekla 14.11.2024.

Vušković je tako izgubio tek bitku jer u dokazivanju svoje nevinosti ima pravo i na žalbu, a nije sporno da će je iskoristiti. U tome će mu pomoći i njegov klub HSV koji je javno stao uz svog igrača.

„Primili smo na znanje odluku Sportskog suda DFB-a i, nakon razgovora s Mariovim odvjetnicima, odmah smo pristali uložiti žalbu na odluku. Sada ćemo se u miru pozabaviti razlozima presude“, kazao je član uprave HSV-a Jonas Boldt, a što je bila i prva reakcija iz kluba nakon presude.

Žalba na presudu sportskog suda DFB-a može se uložiti saveznom sudu DFB-a u roku od tjedan dana.

Podsjetimo, nakon posljednjeg ročišta u svim uglednim njemačkim medijima pojavila se informacija kako je DFB ponudio Vuškoviću nagodbu. Ona je značila po njihovim informacijama suspenzija manja od godinu dana ako prizna krivnju, a prvotno mu je prijetila i kazna od četiri godine. Vušković i njegovi odvjetnici su odbili tu pogodbu s ciljem da dokaže nevinost u ovom slučaju.

Pojavila se u tom trenutku i nada da će u tome uspjeti jer je dosad išao i na poligraf, radio skeniranje kože od uboda iglom, a i dva uzorka doping testiranja iz listopada su bila negativna pa su to sve bili fakti koji su mu išli u prilog. (rv)


Tagovi

Mario VuškovićHSVDFBDoping

Ostale Vijesti