Zabulon Laurent/ABACA
Zabulon Laurent/ABACA

Maestro još uvijek nije spreman na odlazak! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 07:01

Brazil se uopće ne zamara Hrvatskom. Bitni su isključivo sami sebi, protivnika niti ne spominju. Opušteni su. I zreli - za šok!

Hrvatska igra najlakšu utakmicu Mundijala. Danas na Education City stadionu Vatreni nemaju ama baš ništa za izgubiti. Rijetko tko će ih vidjeti u polufinalu. Da je neka druga reprezentacija u pitanju možda, no ovaj Brazil igra sjajan nogomet. I sve osim njihovog plasmana među četiri najbolja bila bi senzacija. No, one se događaju. Ne često ali događaju se…

“Što se više bliži vrijeme početka utakmice, to više mislim da ih možete dobiti”, priča nam Gliga, kolega iz Mozzart Sporta koji je ostao u Dohi nakon ispadanja njegove reprezentacije. Argumente je pronašao u govoru tijela Zlatka Dalića i Luke Modrića dan uoči utakmice.


“Tako su smireni. Čvrsto na zemlji. Svjesni su situacije i daju do znanja da će sve poduzeti što je u njihovoj moći. A onda malo sreće i sve je moguće”.

Trebat će puno sreće Vatrenima da naprave podvig. Jer, ova utakmica je za njih finale prije finala. Sudbina je htjela da se s Brazilom nađemo već sada, ali ionako bi nas negdje čekali. Ili mi njih…

Brazil je u Katar došao s jasnom namjerom da uzme “kantu”. Gledamo dan prije izbornika Carioca… O svemu priča, smije se, grli novinare, preskače pitanja. Kao da danas igraju na Copacabani lakši trening s lokalnim školarcima. Hrvatska im nije na kraj pameti. Takvi su. Gledaju isključivo sebe. Ako smatraju da su dobri, a definitivno to misle nakon četiri utakmice SP-a, ime protivnika im je potpuno nebitno.

Hrvatska može protiv Brazila. Moraju Vatreni biti disciplinirani. Moraju suziti prostor, ne dati priliku i prostora da Vinicius i Raphinha krenu u prodore, da se Neymar razmaše. ma moraju puno toga i lakše je to reći nego izvesti. No, nogomet je najljepša igra na svijetu jer nudi nekome tko nije favorit da se na koncu veseli.

Dalić i društvo u su idealnoj situaciji. Cilj je napravljen prolaskom skupine. Kada se dobio Japan, onda je bilo jasno da se moraju proći. Sada kada je s druge strane Brazil, više se ne mora ništa. Nitko im neće zamjeriti ako danas završi njihovo putovanje po Arapskom poluotoku. Plasman među osam najboljih i ispadanje od Brazila nije ništa čega bi se i jedna reprezentacija trebala sramiti. Hrvatska je svoje napravila. Rasterećena je i kao takva jako opasna. I s kapetanom koji nam jučer kada smo ga gledali nije niti najmanje djelovao kao osoba koja je spremna večeras odigrati svoju zadnju utakmicu na Mundijalima.

Hrvatska (4-3-3)

Brazil (4-1-4-1)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaVatreniKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti