Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Ferdo Milin "Opcija s tri stopera protiv Brazila nije loša ideja"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.12.22. | 18:00

Zadarski stručnjak prati Brazil već neko vrijeme i ima ideju s kojom bi se Hrvatska mogla suprostaviti Cariocama u četvrtfinalu SP-a

Hrvatska bi na Brazil trebala istrčati u sustavu 3-5-2, smatra Ferdo Milin koji pomno prati zbivanja u oba tabora današnjih suparnika za polufinale Mundijala u Kataru. On bi stavio tri stopera ispred Livakovića, dok u bi trojicu u veznoj liniji dodao Juranovića na desnoj, odnosno Sosu na onoj lijevoj strani. U napadu bi zaigrali Perišić i Kramarić.


“Ili Barišića i Jakića, zapravo su nebitna imena. Njih Dalić najbolje osjeti na treningu. Brazil igra u posjedu 4-2-4. Rašire svoja krila kako bi na taj način stvorili međuprostore Neymaru”, objašnjava Milin koji smatra da bi trebalo iskakati na te pozicije i zatvarati ih Brozovićem.

“Hrvatska će se ionako spuštati u liniju s pet kada Rafinha i Vinicius krenu na bekove jer nam treba dupliranje, a smatram da su Gvardiol i Šutalo dovoljno brzi i inteligentni da mogu zatvoriti to”, rekao nam je Milin koji je svoje viđenje načina kako igrati protiv Brazila ponudio nakon što ih je gledao na turniru a i temeljem Dalićeve rečenice kako dojam nije bitan već rezultat.


“I s time se slažem u potpunosti. Osim toga, jedan novinar iz Argentine je neki dan rekao kako ih je njegova reprezentacija zaustavila upravo tako i takvim sustavom. Naravno da tu ima prostora za nadogradnju jer ovo je neka načelna ideja”, reći će Milin koji naglašava da bi takvim sustavom Perišić i Kramarić stiskali njihove stopere te na taj način primorali bekove da im vode igru.


Što se tiče izlazaka Hrvatske u igru, Ferdo Milin smatra da bi to trebali činiti preko Josipa Šutala i Joška Gvardiola.

“S time da Juranović i Sosa ili Barišić drže širinu”. Ako Brozović drži centralu za prijenos lopte, Hrvatska bi u tom slučaju imala četiri vezna igrača u međuprostorima (Modrić, Kovačić, Perišić i Kramarić”, poručio je Milin koji će naglasiti da ako stvari krenu loše, uvijek se može vratiti Perišić na svoju poziciju pa tražiti Petkovića, Livaju i pogotovo Oršića čija se brzina treba iskoristiti.


Svakako zanimljiva ideja koju bi Dalić i njegovi suradnici u stručnom stožeru trebali uzeti u obzir.

“Ovo je samo na osnovu onoga što sam vidio kroz ove utakmice gdje sam gledao Brazil. Jaki su, nema nikakve dvojbe. Međutim i mi smo jaki i duplirani na svakoj poziciji. Vjerujem u ovu reprezentaciju i obiteljsku atmosferu koju njeguju u svojim redovima i mislim da bi ideja mogla upaliti. Naravno, svi smo mi pametni ovako, ali jasno da je Dalić taj koji ih osjeti u treningu i van terena te sam siguran da će donijeti pravu odluku”, završio je Ferdo Milin.


Tagovi

Ferdo MilinHrvatska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaVatreniKatarSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti