Alen Lesički/Germanijak
Alen Lesički/Germanijak

Brazilci tvrde: "Isti čovjek nam je skautirao Hrvatsku i Srbiju"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.12.22. | 12:41

Press konferencija izbornika Brazila bila je izuzetno posjećena, ali na malo pitanja smo dobili korektne odgovore.

Silno je bila posjećena press konferencija Brazila uoči sudara s Hrvatskom. Pred mikrofonima izbornik Tite, pomoćnik mu Cleber Xavier te Danilo koji je prenio očekivanja svlačionice. A iza mikrofona cijela svita brazilskih izvjestitelja, mala kolonija preostalih Hrvata i respektabilan broj onih koji zastupaju “ostatak svijeta”.

“Važno je za nas da imamo potporu Ronalda. Najljepšu uspomenu imam od Ronalda, kada je zabio 2002., trčao sam kao dijete sa zastavom po ulici. Pa gol za Real Madrid. On je osoba čija riječ ima težinu. Važna je potpora takvih ljudi”.

Pričajući o pripremi, imali ste taktički trening. Hoće li Danilo igrati na lijevoj ili desnoj strani?

“Prije svega, treba sačekati današnji trening da vidimo tko će igrati. Ja sam dobro, zdrav, sam. Osjećam se sjajno i mogu igrati bilo gdje. Prirodno je za mene stalno mijenjati pozicije. Za sutrašnju utakmicu sam na raspolaganju izborniku”.

Kolega iz Maroka je pitao - o Maroku

“Ne mislimo na ništa osim Hrvatske”, odgovorio mu je Danilo.

Što treba Brazil napraviti za polufinale?

“Hrvatska je zabila pet golova, primila dva. Stalno su u završnicama. Imaju sjajne igrače poput Modrića, Perišića, Brozovića, Kovačića. Imao sam čast igrati s njima. Sjajno si. Moramo biti na maksimalnoj razini da se plasiramo dalje”.

Prije SP-a čulo se dosta kritika zbog poziva Danila, na ovom SP-u su se uvjerili da je sada to pozitiva. Kakav je komentar?

“Tijekom godina bilo je kritika, shvatio sam što navijači žele od mene. Shvatio sam da se moram adaptirati na neke stvari. Već par godina sam dio Brazila, pokušavam se prilagoditi izbornicima. Navijači me kritiziraju iz ljubavi i moramo to tako shvatiti”, odgovorio je Danilo.

Spomenuo se Pele koji je trenutno u teškom stanju u bolnici. Izbornik Tite osvrnuo se na tu situaciju.

“Želimo mu puno zdravlja. Pele je inspiracija za sve nas. Mundijal je pokazao puno solidarnosti, harmonije s navijačima, tolerancije i prihvaćanja različitosti. To je sve Pele imao kao najbolji sportaš”.

Hrvatska je igrala utakmice u nokaut fazi u produžecima. Ako utakmica uđe u tu fazu, bojite li se za Brazil?

“Imamo vještina, dobra smo momčad, uporni smo. Moj zadatak je to ponavljati. Želim da moji igrače ponove to pa neka bolji prođe dalje”.

Kakva je situacija s Alexom Sandrom?

“Danas će doraditi trening pa ćemo vidjeti. U teoriji neće nastupiti, ali vidjet ćemo analizu liječničke službe i odlučiti nakon treninga”.

Protiv Kameruna ste izmijenili momčad, neke odmarali. Kakvi su ti bili signali?

“Mislim da je konekcija s mlađima. Mogu mi biti unuci i potrebna mi je konekcija s njima. Igrači crtaju svoje portrete. Mi im samo pomažemo u tome”.

Ima li Brazil prednost u energetskom smislu obzirom na odmor nekih protiv Maroka i da je Hrvatska igrala produžetke?

“Ricardo Gomes je skautirao Hrvatsku i Srbiju. Objasnio nam je da su iskusni, moćni i da imaju igrače preko 30 godina s iskustvom turnira. No, spremni smo za njih. Dižemo i spuštamo intenzitet tijekom utakmice, želimo što prije zabiti gol i odvesti utakmicu u svoje vode. Repektiramo Hrvatsku”, rekao je Cleber Xavier koji je dodao da su Hrvati vješti u veznom redu.



Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti