Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Modrić i Dalić: "Ovo je na razini finala iz Moskve"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 08.12.22. | 12:52

Hrvatska je spremna za četvrtfinalni ogled s Brazilom. Posljednje dojmove javnosti su prenijeli Zlatko Dalić i Luka Modrić

U odnosu na Brazil ništa manje novinara nije bilo niti na press konferenciji Luke Modrića i Zlatka Dalića s kojom je najavljena utakmica četvrtfinala SP-a koja se igra sutra s početkom u 16 sati na stadionu Education City u Dohi.

"Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru. Prema prikazanoj igri s pravom ih ses stavlja takve. Moramo dati maksimum, biti pravi. Maksimum naših mogućnosti. I onda imamo šansu. Ne zadovoljavamo se dolaskom među osam najboljih. Imamo snagu, vjerujemo u sebe i tkao ćemo se postaviti na terenu", rekao je Luka Modrić dok se Zlatko Dalić u uvodu bavio umjetničkim klizanjem.

"Težak je to sport. U nogometu nije tako i bila je nespretna interpretacija. Isprika ako se netko osjetio povrijeđen s usporedbom nogometa i klizanja. Prebrzo nam dolaze utakmice, bitno je da se odmorimo od Japana. Sosa je na treningu, konkurira za ekipa. Nećemo raditi puno promjena. Napravili smo sjajan uspjeh, fantastično za Hrvatsku ali imamo šansu. Igramo protiv favorita, spremni smo", rekao je Dalić.

"Sve je dobro organizirano. Nema puno putovanja. Nemam nikakvih primjedba", odgovorio je Luka Modrić na dojmove sa SP-a.

Vinicius Junior je pohvalio Luku uoči utakmice...

"Lijepo je čuti kada Vini tako priča o meni. On je odličan dečko, imamo super odnos. Igra u nevjerojatnoj formi, puno je napredovao otkako je došao u Real i to pokazuje i na SP-u. Sutra nas očekuje težak zadatak zaustaviti ga. Možda modu pomoći nekim detaljem i savjetom svojim igračima. Ovdje smo da se svako bori za svoju zemlju", rekao je Modrić na pitanje o suigraču iz Real Madrida.

"Ovo će biti najzahtjevnija za nas, kao finale u Moskvi. Izazov veliki za nas. Od 11 utakmica, deset smo ih dobro prošli. I to je utakmica na razni finala, ali rano nam je došla. To je tako. Hrvatska je jedina manja država koja je nakon uspjeha na jednom prvenstvu, ponovila to na drugom. Ne želimo stati na tome", rekao je Dalić a s kojim se složio Modrić.

Pitali su Dalića o plesu igrača Brazila nakon gola...

"Ne bih volio da moji tako slave, ali to je tradicija. Lijepo izgleda", bio je kratak Dalić.

"Ovo je nova reprezentacija. Čak 18 je novih i ne može se uspoređivati. Ona prijašnja je deset godina igrala skupa, imala uspone i padove i kulminacija je bila u Rusiji. Ovo je nova generacija, treba vremena i već ovo je sjajno što su napravili. Imaju sreće da im je ostalo šestorica igrača. Ne možemo uspoređivati", naglasio je Dalić.

"Igrao sam nekoliko puta s Brazilom. Nemam pobjedu, može se to promijeniti sutra. Najbolji igrači na svojim pozicijama na svijetu. Morat ćemo biti agresivni, trkački na pravom nivou, ne dati ima da se razigraju. Ne dozvoliti da se razmašu", dodao je Modrić.

Kamerun je porazio Brazil.

"Nisam gledao Brazil protiv Kameruna. Dosta su promijenili. Nisu igrali s najjačom ekipom, nije mjerilo ali je pokazatelj da se mogu pobijediti".

Brazil čeka s Neymarom, Argentina je bila prije četiri godine s Messijem. Usporedba?

"Slične utakmice, ali ta je bila u grupnoj fazi i nije odlučivala. Trebamo suziti prostor Neymaru, kao što smo Messiju, ali on sada ima bolju suradnju i pomoć svojih suigrača za razliku od Messija", smatra Dalić.

Da li je Dalić naučio nešto iz utakmice Srbije i Brazila?

"Srbija je igrala sjajno sat vremena. Dobro parirala. Upali su u zamku nervoze nakon nekih odluka. Imali situacije koje nisu bile njima na korist. Dok Brazil nije dao gol, bili su ravnopravni.. Nakon toga nisu pratili ritam i tu su pali. Mi to ne smijemo napraviti, prihvatiti i upasti u nervozu, borbu sami sa sobom. Disciplinirani, čekati, čuvati više loptu".

Neizbježno je bilo pitanje Modriću je l' ovo zadnje natjecanje za njega.

"Bit će vremena za razmišljanje. Nemam taktiku za pomlađivanje kao što je bilo za rast. Nažalost", nasmijao se Modrić pa dodao:

"Dajemo maksimum. Nekada dobro, nekada loše. Spremni smo i vjerujemo da možemo do velikih stvari. No, bitno je dati maksimum pa što bude".

Zlatko Dalić otkrio je djelić razmišljanja kako se suprotstaviti Brazilu.

"Rekao sam da su najbolji na ovom SP-u. Brzi, energični. Raznovrsni više od svih. Nude opasnost sa svih strana. Jako oprezni moramo biti, koriste sve šablone. Ako damo prostor, ako se raširimo, imat ćemo problem. Rade visoki presing ako izgube loptu. Ako je ne osvoje, ulaze u problem. I to želimo iskoristiti. Ne ispadati iz bloka, pomagati jedni drugome i ne dati im previše prostora".

Luka Modrić će se susresti s prijateljima i suigračima

"Veselim se tome. Neki bivši, neki sadašnji suigrači. Prijatelji ćemo biti nakon utakmice. Na terenu dajem maksimum da odemo korak dalje".

Zlatko Dalić je upitan o motivu koji imaju njegovi igrači uoči ove utakmice.

"Ne trebamo veći motiv od ovakve utakmice i Brazila. Nemamo puno za izgubiti. Dobro se suprotstaviti, dati sve od sebe. Ući među 8 na svijetu je sjajan uspjeh. Da je u finalu, bilo bi bolje".

Kako Modrić objašnjava da Hrvatska s 4 milijuna stanovnika igra tako protiv većih zemlja.

"Talentirana smo nacija. Izbacujemo talente. Imali smo velikih igrača i Hrvatska je po tome prepoznatljiva. Nemam neko posebno objašnjenje. Volimo sport, izbacujemo talente. Dobro se radi u školama nogometa. Jednostavno, talentirana smo nacija."


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti