Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Ljudi iz sjene: Medijska služba HNS-a zaslužila je medalju za svoj posao!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 10:15

Ne znamo hoće li Vatreni doći iz Dohe s medaljom oko vrata, ali medijska služba je svoju medalju na ovom turniru itekako zaslužila.

U četvrtak se reprezentacija oprostila od medijskih aktivnosti u trening kampu Al Ersal. Tamo će se vratiti još danas na posljednji trening, ali bez medijskih konferencija. Na koncu je pala zajednička fotografija i torta. Mali znak pažnje za jednu sjajnu suradnju. Suradnju za primjer svim drugima.


Kada su Vatreni prvi put zakoračili u trening centar koji su dijelili s reprezentacijom Urugvaja, želja je bila ostati tamo do kraja. I ona im se ispunila… Bila je to polazna točka svih medijskih aktivnosti osim onih koji su bile vezane uz same utakmice. Tu se Dalić obraćao naciji dan nakon dvoboja na Mundijalu, igrači su prenosili svoje dojmove. Bilo je to medijsko središte Hrvatske na SP-u.

Naravno da su svjetla reflektora usmjerena prema igračima i izborniku. Oni su zvijezde, oni su ti koji vode spektakl. Glavne face sa svojim rolama… No, bilo bi nepravedno ne spomenuti i ostale službe HNS-a koji su ovdje bile servis reprezentaciji ali i javnosti. I sada, kada će zastor pasti na ovu predstavu koja će nam svima ostati u najdivnijem sjećanju, dozvolite nekoliko rečenica i o tim divnim ljudima, profesionalcima od glave do pete koji su osvojili naslov prvaka!


Tomislav Pacak dugi niz godina je glasnogovornik HNS-a i šef procedure za sve medijske aktivnosti. I vidi se da pliva kao riba u vodi. Brz je, relevantan, pazi na detalje. Pravovremeno je baratao informacijama i još uvijek nismo naišli na odgovor “ne znam”. Ništa ga ne može iznenaditi.

A nije to nimalo lak posao. Posao za koje većina misli da ćeš navući odijelo na sebe i smješkati se pola sata pred kamerama. Znamo iz vlastitog iskustva koliko iziskuje truda, umješnosti i prije svega diplomacije. Svatko od novinara misli da je poseban i da je upravo on prioritet. Svatko od igrača ima svoju viziju kad bi pred kamere i mikrofone. A najčešće - nikad. Potom svi ostali zahtjevi i detalji s kojima se Pacak suočavao cijelo ovo vrijeme. Ispoštovati nositelje prava, reagirati za televizije i njihove termine, zadovoljiti rokove pisanih medija. Slati poruke o terminima… I na koncu je to odradio besprijekorno.

Sjećamo se press konferencije kada su molili Brunu Petkovića da kaže dvije riječi na talijanskom.

“Ne može! U ovom kampu se priča samo i isključivo na hrvatskom”, bio je odriješit Pacak baš kao kada je jednom inozemnom kolegi a koji je Hrvatsku u svom pitanju smjestio na istok Europe jasno odgovorio:

“Pogledajte malo bolje zemljopisne karte prije nego postavite pitanje”.

Bilo je tu još detalja koje je glasnogovornik odradio sa s čistom peticom. I njegovi suradnici također. Od Marka Cvijanovića do službi koja se brinula za marketinške aktivnosti i sam press centar. Ne znamo hoće li Vatreni doći iz Dohe s medaljom oko vrata, ali medijska služba je svoju medalju na ovom turniru itekako zaslužila.


Tagovi

Tomislav PacakHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022KatarSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti