CHRIS BRUNSKILL/Newscom
CHRIS BRUNSKILL/Newscom

Dalić uvodi dva nova imena protiv Maroka od prve minute (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 08:00

Umornog Juranovića bi na desnom beku trebao zamjeniti Stanišić, dok će umjesto Brozovića u igru Lovro Majer

Trening u četvrtak propustili su Brozović i Juranović. Službeno su pošteđeni zbog umora a sigurno ima tu i posljedica ozljede zbog koje je Brozović izašao iz igre protiv Argentine. U neformalnim razgovorima saznajemo kako je njegov nastup pod velikim upitnikom i u ovom trenutku zapravo je Lovro Majer puno bliži udarnoj postavi koju će Dalić poslati na Maroko nego što je to Marcelo Brozović.



U tom slučaju bi Modrić i Kovačić mogli zaigrati u tandemu zadnjih veznih dok bi Majer mogao biti ispred njih. Naravno, tu je i Kristijan Jakić koji je prirodna zamjena za Marcela Brozovića i koji na ovom prvenstvu još nema nastupa.

S Juranovićem situacija je bolja, ali to ne znači nužno da će ga Dalić staviti u momčad. Naime, Juranović ima punu minutažu na ovom turniru i izbornik bi lako mogao osvježiti poziciju desnog beka sa Stanišićem. Na stoperskim pozicijama očekuju se Lovren i Gvardiol. Naravno, tu su Šutalo i Erlić koji su ostavili odličan dojam u Ligi nacija i dojma smo kako bi mogli participirati u ovoj utakmici za treće mjesto. Ako ne od početka, onda svakako kao zamjene u nastavku utakmice. Sosa je na lijevoj strani, alternativa mu je Barišić koji je igrao protiv Japana.

U napadačkoj liniji Perišić će biti na lijevoj strani, Kramarić u špici dok bi nakon što je dva puta u nizu priliku od prve minute dobio Pašalić, sada mogao krenuti Nikola Vlašić.


Kako će utakmica odmicati i ovisno o rezultatu, Zlatko Dalić sigurno će iskoristiti priliku da minutažu upišu igrači koji nisu participirali tijekom SP-a. Nešto slično kao u Rusiji kada su svi članovi momčadi imali službeni nastup osim trećeg vratara Dominika Livakovića. No, za takav scenarij se treba poklopiti neke stvari u samoj utakmici.

HRVATSKA (4-2-3-1)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaMarokoKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.VatreniHNS

Ostale Vijesti