REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Kraj sage: Mbappe sljedeći tjedan potpisuje za Real Madrid, odmah mu sjeda između 60 i 80 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.03.22. | 15:05

Budući da će stići kao slobodan igrač, Mbappe će dobiti ogromnu transfernu naknadu, a plaća će mu iznositi oko 25 milijuna eura neto po sezoni, tvrdi Marca

Saga o Kylianu Mbappeu u Real Madridu je pri kraju. Ako se sve bude kako se očekuje s obje strane, potpisani službeni sporazum koji će francuskog nogometaša vezati za Kraljevski klub dogodit će sredinom sljedećeg tjedna, piše Marca, već po običaju najbolje upućena u ‘planove i programe’ Los Blancosa.

Bit će to kap koja je prelila čašu transfera koji je postao glavni prioritet i meta kluba kojim predsjeda Florentino Perez. Nakon snažnog, ali beskorisnog pokušaja prošlog ljeta s mnogo različitih strašnih ponuda Real Madrida za PSG-ov ‘Broj 7’, koje je predsjednik Nasser Al-Khelaifi potpuno ignorirao, Mbappeov dolazak konačno će postati stvarnost.

Posljednjih dana intenzivirali su se pregovori obiju strana i sve ukazuje na sljedeći petak kao dan u kojem će se ova afera konačno naći u povijesnim knjigama. Još jedan aspekt bit će najava transfera i njegovo službeno stavljanje, što se vjerojatno neće dogoditi dok ne završi tekuća sezona.

Mbappe je još uvijek uronjen u borbu za osvajanje francuske Ligue 1 ove sezone sa svojim sadašnjim klubom. Real Madrid se u svakom trenutku ponašao s poštovanjem prema formalnostima i vremenu. Od 1. siječnja su već imali priliku slobodno pregovarati o transferu nakon što je 30. lipnja francuski napadač postao slobodan igrač. Utakmica u Ligi prvaka između dva kluba također je bila ključna za vrijeme objave transfera, Mbappe je posebno zamolio da ne povuče niti jedan potez sve dok se nisu dogodile ove dvije utakmice. Njegova je ideja bila spriječiti da se atmosfera dodatno zakomplicira nego što je već bila zbog njegovog transfera. Kao što je cijeli svijet imao prilike vidjeti, Mbappea je Santiago Bernabeu u srijedu dočekao s pljeskom, a ispratio ovacijama. Jednako bi, vjerojatno, bilo i da Real Madrid nije preokrenuo PSG. Svjesni su navijači Los Blancosa da će s najboljim mladim igračem SP-a 2018. biti u prilici dominirati do kraja desetljeća…

Mladi Kylian (20. prosinca 1998.) bio je pod velikim pritiskom da potpiše novi ugovor s PSG-om, ali želi ispuniti svoj san iz djetinjstva, a to je nositi bijeli dres. U isto vrijeme, Real Madrid će dati novu izjavu o transferu ‘kapitalca’, nekad bi se zvao ‘galacticosa’. Los Blancosi su imali sve ostale transfere na čekanju kako bi se posebno i isključivo usredotočili na ovaj.


Budući da će stići kao slobodan igrač, Mbappe će dobiti transfernu naknadu koja će iznositi između 60 i 80 milijuna eura, a njegova će plaća biti oko 25 milijuna eura po sezoni nakon oporezivanja, tvrdi Marca.


Tagovi

Kylian MbappéPSGReal MadridFlorentino Perez

Ostale Vijesti