REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Benzemin show, majstorija Modrića i neshvatljivi potezi obrane PSG-a poništili Mbappea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.03.22. | 22:54

Kakva utakmica u Madridu…

Stigao je PSG u Madrid s minimalnom prednošću iz utakmice u kojoj je dominirao i očekivao riješiti prolaz još kod kuće. No, od toga ništa. Benzema, Modrić i društvo još imaju toga za dati u Ligi prvaka i svaki put nas podsjete na to, a i večeras su pobjedom od 3:1 s kojom su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka.

Dobro je PSG krenuo u utakmicu, od početka je nekako mirisalo da bi mogli gledati reprizu s Parka Prinčeva. Ipak, Real vozi na isti pogon posljednjih desetak godina i pokazalo se više puta najpouzdaniji još uvijek na tržištu. Potpuni raspad PSG-a nastupio je u drugom dijelu kad je krenuo show Karima Benzeme koji je poništio svog mladog sunarodnjaka iz prvog dijela.

Možda su se u Madridu ponadali da Kylian Mbappe neće zaigrati nakon duela na treningu s Idrissa Gueyeom. I to s razlogom. Torpedirao ih je u Parizu, a danas je ponovio isto. Davno je prešao Mbappe iz čuda od djeteta u svjetsku klasu koja se uspoređuje s najvećima poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a trofeji iza njega, golovi i rekordi koje ruši iz utakmice u utakmicu to opravdaju. I danas je bio stalna opasnost za vrata Reala, jurio je prema njima poput udara bure podno Velebita. Silovito svakog puta probijao je obranu Reala, koju je u nekoliko navrata spasilo i zaleđe Francuza. Ali ni on nije mogao danas sam bez pravih Messija i Neymara.

Testirao je Mbappe rano Courtoisa. U osmoj minuti si je stvorio prostora za udarac što je bez problema obranio vratar Reala, a slična situacija bila je i u 14. kad je Mbappe pobjegao po lijevoj strani. U istom periodu zaprijetio je i Real nekoliko puta, a najopasniji je bio onaj pokušaj Benzeme u 25. minuti kad se Donnarumma morao dobro ispružiti da zaustavi njegov udarac. Opalio je snažno Benzema s 20-ak metara, a vratar PSG-a sjajnom intervencijom odbio loptu u korner. Bila je to najbolja prilika Reala u prvom dijelu, a onda je PSG ubacio u brzinu više.

Obranu Donnarumme pogledajte OVDJE.

Kombinacija Neymara i Messija izbacila je Argentinca pred Courtoisa kojeg je prebacio loptom, ali nije zavrnuo prema golu u 32. minuti. Samo dvije minute kasnije tresla se mreža iza vratara Reala, no pogodak Mbappea na asistenciju Mendesa sudac je poništio zbog zaleđa.

Visio je taj zgoditak PSG-a u zraku, a onda je u 39. minuti još jednom Mbappe pokazao zašto je jedan od najtraženijih igrača današnjice. Real je izgubio jednu loptu na polovici gostiju, a PSG je odradio brzu tranziciju. Neymar je sjajnom loptom uposlio neuhvatljivog Mbappea koji je pobjegao obrani Reala i pogodio u bliži kut Courtoisa za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

I drugom dijelu nastavio se uraganski let Mbappea prema vratima Reala. Počela je slaviti klupa PSG-a i u 55. minuti kad ga je proigrao Neymar u kazneni prostor, on predriblao Courtoisa i zatresao mrežu. Međutim njegov ulazak u šesnaesterac bio je malo preuranjen pa je sudac označio zaleđe.

Nije Real baš mali klub da odustane tek tako i prepusti Parižanima da prođu dalje bez strepnje. Tome je kumovalo i poigravanje Donnarumme u kaznenom prostoru u 61. minuti, ali i energija koju su donijeli Rodrygo i Camavinga ulaskom u 57. minuti. Donnaruma se u 61. minuti zaigrao s jednom povratnom loptom, a napao ga je Benzema i natjerao ga na grešku. Lopta se odbila do Viniciusa, a on je samo poslao povratnu na peterac za Benzemu koji takve prilike ne propušta i zabija za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

I onda oni koje su mnogi vidjeli odavno u mirovini ponovno su izazvali erupciju oduževljenja na tribinama Santiago Bernabeua. Luka Modrić u 36. godini oduševljava nogometni svijet koji je pun hvalospjeva za njegovu igru, a nakon gola za izjednačenje upravo on postaje ključna figura Ancelottija na terenu. O njegovoj igri u ovim godinama vjerojatno će se ubuduće predavati na fakultetu jer sve je manje opisnih pridjeva kojima je možemo glorificirati, a da već nisu iskorišteni. Bio je motor momčadi koji je pokretao svaki opasni napad i sprječavao Messija i Neymara u njihovim pokušajima.

U 76. minuti oduzeo je jednu loptu na svojoj polovici Modrić i sjurio se prema PSG-ovoj strani, hvatali su ga Parižani, ali bezuspješno jer je poslao idealnu loptu u prostor za Viniciusa koji se spetljao. Srećom po Real u nastavku akcije lopta je stigla opet do Modrića koji onda upućuje spektakularnu asistenciju za Benzemu, a francuski napadač neometan iz idealne pozicije dovodi Real u vodstvo od 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tu nije bio kraj Benzema showa jer on se nastavio niti koji minut otkako su igrači PSG-a izveli loptu s centra. Igrači Reala odmah su na centru oduzeli loptu, a po lijevoj strani se sjurio Vinicius ispred kojeg se našao Marquinhos i odbio od njega loptu. Pokazalo se idealnim dodavanjem za Benzemu koji zabija hat-trick za 3:1 u 78. minuti.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tako je Real unatoč svim prognozama za ovu supermomčad Parižana poništio sve i plasirao se u 18. četvrtfinale Lige prvaka.

REZULTATI 1/8 FINALA LIGE PRVAKA:

Utorak, 8. ožujka

Bayern – Salzburg 7:1 (1:1)

Liverpool – Inter 0:1 (2:0)

Srijeda, 9. ožujka

Manchester City – Sporting 0:0 (5:0)

Real Madrid – PSG 3:1 (0:1)

Utorak, 15. ožujka

Ajax – Benfica (2:2)

Manchester – United – Atletico Madrid (1:1)

Srijeda, 16. ožujka

Juventus – Villarreal (1:1)

Lille – Chelsea (0:2)


Tagovi

Real MadridPSGKarim Benzema

Ostale Vijesti