REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Germanijak doznaje: Bjelica dobio otkaz u Berlinu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 15:23

Hrvatski strateg nije izdržao...

Nenad Bjelica više nije strateg Union Berlina! Nakon poraza od Bochuma, jednog od izravnih konkurenata za ostanak u Bundesligi ovoga vikenda, bilo je samo pitanje vremena kada će odluka biti donesena, a ona je stigla prije koje minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je osječki strateg svojim dolaskom probudio momčad, posrnuli hit klub prošle sezone Bundeslige nije izdržao. Trenutno su na 15. mjestu s jednim bodom iznad zone doigravanja za ispadanje, odnosno, dva od mjesta koje bi ih odvelo izravno u Zweitu.

"Uz zahvale za sve što su učinili Nenadu, Ninu i Danijelu, kako je rekao predsjednik - uspjeli su stabilizirati momočad u jako teškoj situaciji - uvijek će biti dobrodošli u klubu", objavio je Union.

Otkrili su i tko će ga naslijediti na trenerskoj poziciji. Marco Grote će preuzeti odgovornost kao privremeni trener s trenutnim stupanjem na snagu. Zajedno sa sadašnjom pomoćnom trenericom Marie-Louise Eta i Sebastianom Bönigom kao pomoćnicima, 51-godišnjak će pripremati momčad za nadolazeće gostovanje protiv 1. FC Kölna u subotu.

"Veselim se zadatku i uvjeren sam da ćemo uspjeti izbjeći ispadanje", rekao je Grote o izazovima s kojima će se on i njegov tim suočiti te dodao: "Dobro poznajem našu momčad i znam da smo sposobni ako udružimo snage prikupljanja potrebnih bodova."

Grote, koji je od srpnja 2022. vodio momčad Uniona U19 u A-Junior Bundesligi, već je preuzeo bundesligašku momčad na privremenoj osnovi u studenom i prekinuo niz poraza momčadi u ligi remijem 1-1 protiv Augsburga. Eta je već radila s Groteom kao pomoćna trenerica, a nedavno je kao pomoćni trener sudjelovala u radu Nenada Bjelice. Sebastian Bönig nedavno je radio s posuđenim igračima Uniona nakon što je neko vrijeme uzeo pauzu. Sada se vraća kao pomoćni trener u momčadi Marca Grotea. (A.L./E.G.)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti