REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Vječni mladić Luka Modrić - pogonsko gorivo madridskog Reala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 12:14

Bilo bi zanimljivo čuti što je Modrić 'uzeo' na poluvremenu jer je hrvatski veznjak djelovao najsvježije, najspremnije, ili kako god želite nazvati njegovu, po tko zna koju, preobrazbu 'a la Benjamin Button'

Pobjedi madridskog Reala se ne može ništa uzeti. Međutim, oni koji su gledali oba meča, i onaj na Parku Prinčeva i ovaj sinoćnji na Santiago Bernabeuu, znaju da je PSG bio arhitekt vlastitog pada, a da su Kraljevi u svom omiljenom natjecanju iskusno iskoristili sve manjkavosti skupocjenog pariškog sastava. I zbog toga će ovih dana sigurno padati glave u pariškoj prijestolnici. Ali to je za neku drugu priču.

Sraz na Realovom stadionu, osobito u prvom dijelu, je bio više-manje pod kontrolom Pochettinovih trupa. Dva igrača strše u igri francuskog sastava – Kylian Mbappe i Marco Verratti.

Doista je nevjerojatno gledati koliko je dinamita u Mbappeovom nogometu. Uvijek je bilo i bit će brzanaca, ali jedno je brzo trčati, a druga stvar je brzo trčati s loptom u nogama. Kada u sprintu osjećate dah braniča na vratu, a lopta vam je svejedno stalno na kopačci, e tu se razlikuju odlični od onih najboljih. Dok ga nije počeo sustizati biološki sat, Leo Messi je bio takav. Slično smo znali viđati i od Cristiana Ronalda tijekom prvog stinta u Manchester Unitedu i u ranoj fazi svoje gaže u Madridu. Danas to pruža mlađahni Francuz.

Dok je Mbappe radio pomutnju u obrani Reala, Verratti je iza njegovih leđa čvrsto primio uzde i držao utakmicu pod svojim kopačkama, što je Parižanima dalo potrebno samopouzdanje. I PSG se otprilike sat vremena njihao u ritmu njihovog nogometa. A onda se ukazao jedan talentirani mladić, 36-godišnjak u tijelu 20-godišnjaka. Riječ je, naravno, o Luki Modriću. Bilo bi zanimljivo čuti što je Modrić 'uzeo' na poluvremenu jer je hrvatski veznjak djelovao najsvježije, najspremnije, ili kako god želite nazvati njegovu, po tko zna koju, preobrazbu 'a la Benjamin Button'. Dvije sličice zorno oslikavaju kako je Modrić izgledao u posljednjih pola sata u kojima je preoteo palicu gospodarenja terenom Verrattiju.

Igrala se 74. minuta utakmice kada je Messi pojurio u kontranapad. U tom je trenutku u krvotok Madriđana već bila ubrizgana injekcija adrenalina u vidu Benzeminog gola za 1:1, pa se Modrić upustio u trk za Argentincem. Duel u kojemu je bilo osam Zlatnih lopti, osam Liga prvaka i okruglih 70 godina, klizećim je startom razriješio hrvatski reprezentativac.

Modrićev start na Messiju pogledajte OVDJE

Već dvije minute kasnije, Modrić je pokrenuo kontranapad. Za petama mu je bio tročlani odred PSG-ovih igrača predvođenih Neymarom, koji su se bacili u jurnjavu za hrvatskim veznjakom. Ali nisu ga uspjeli uloviti, Modrić ih se otresao pa proslijedio loptu dalje, a u nastavku akcije je onda i šmekerski podvalio loptu kroz noge Kimpembeu za Benzemin drugi pogodak na utakmici.

Modrićev trk i Benzemin gol pogledajte OVDJE

„On je nenadmašan u svakoj utakmici. Radi fantastičan posao bez obzira na kojoj poziciji igra. Nekad je na lijevoj strani, nekad na desnoj, a njegov je doprinos iznimno vrijedan”, reći će nakon ogleda veliki zaljubljenik u Modrićev nogomet, Carlo Ancelotti.

Da se ovdje ne radi samo o umjetničkom dojmu, potvrđuju i suhe brojke. Lukinih 88 posto dodavanja je pronašlo svoje odredište, sva tri driblinga su mu bila uspješna, kao pobjednik je izašao iz sedam duela, četiri puta je osvajao loptu, zabilježio je dva udarca prema golu i zabilježio spomenutu asistenciju.

Karim Benzema je nesumnjivo najzaslužniji čovjek Realovog prolaska u četvrtfinale Lige prvaka. Francuski napadač je sudjelovao u svemu bitnome za Madriđane. I definitivno je zaslužio „svoje cvijeće”. Ali Modrić je, složit će se s tim jutro nakon utakmice i španjolska javnost - pogonsko gorivo Ancelottijevog Reala. A u rujnu će tek 37...


Tagovi

Real MadridLuka ModrićKarim BenzemaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti