REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Kraj Juranovićeve i Peričine europske avanture, Norvežani i u drugoj utakmici razbili Celtic(VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 20:49

Utakmica Maccabija i PSV-a je prekinuta zbog groznog ponašanja domaćih navijača.

U sjeni Dinama i Europske lige, danas se igraju utakmice i nokaut faze Konferencijske lige. Uspjeh hrvatskih nogometaša je polovičan, jer Duje Ćaleta-Car i njegov OM je prošao dalje, dok Celtic Josipa Juranovića na kraju nije uspio okrenuti rezultat iz početne utakmice te je Bodo/Glimt na kraju ipak uspio proći dalje kraj favoriziranih Škota.

Bodo je slavio rezultatom 2:0, pa su tako s ukupnih 5:1 uvjerljivo bili bolji od Celtica. Iako su prije prve utakmice škotski navijači po društvenim mrežama pisali kako će Zeleno-bijeli rutinski odraditi posao, pokazalo se da stvari nisu tako jednostavne kao što se čine.

Norvežani su u prvoj utakmici iskoristili sve svoje šanse, od četiri udarca u okvir tri su završila u mreži, a da to nije bilo slučajno potvrdili su i danas. Opet je Celtic imao veći posjed, ali Norvežani su razbili Škote. Nakon prvih 45 minuta domaćin je imao 11 udaraca na gol gostiju, dok su nogometaši Celtica zaprijetili tek jednom. Dojam je bio kao je momčad Boda ta koja ganja rezultat te da su Škoti došli obranom osigurati prolazak dalje…

Već u devetoj minuti je Solbakken zabio za vodstvo domaćina. Podsjetimo, baš njega je 'pikirao' Igor Tudor koji ga je htio dovesti u Veronu već ovog siječnja, ali transfer se na kraju nije dogodio. Šteta, barem iz perspektive navijača Verone, jer cijena 23-godišnjeg napadača će nakon ovakvih predstava sigurno dodatno narasti. U prvom ogledu Solbakken je upisao asistenciju, da bi se danas uspio upisati u listu strijelaca.

Pogodak devetke Bodo/Glimta pogledajte OVDJE

Ni u nastavku domaćin nije posustao. Bili su 'gladniji', pritiskali su Škote na svakom djeliću terena, a bolju igru kapitalizirali su u 69. minuti. Tu su u potpunosti potonule sve nade gostiju, a pogodak za 2:0 postigao je Vetlesen.

Nakon devetke, poentirala je i desetka Bodo/Glimta, a njegov pogodak pogledajte OVDJE

Spomenimo kako je ovu utakmicu Josip Juranović odgledao s klupe, a osim njega, neočekivano, Postecoglu nije koristio usluge ni Portugalca Jote.

Stipe Perica također zaključuje svoju europsku avanturu. Maccabi je u prvom ogledu poražen minimalnim rezultatom na gostovanju na Philips stadionu pa su tako vjerovali da mogu 'preokrenuti' PSV na domaćem terenu, naročito sad kad pogodak u gostima više nije važeće pravilo…

Bila je to jedna od onih utakmica na kojoj se napetost u zraku može 'rezati nožem'. Gosti su imali posjed, više pokušaja, više kornera, više – svega!

Na kraju, nakon što je u jednom trenutku čak utakmica bila prekinuta zbog užasnog ponašanja navijača domaćeg sastava, gosti su ipak osigurali prolazak dalje. Konačan rezultat bio je 1:1, a pogotke su zabijali Veertessen za goste (85') te Saborit (90') za domaćina.

Pogodak krilnog napadača PSV-a pogledajte OVDJE

Jedini pogodak Izraelaca u ova dva ogleda pogledajte OVDJE

Stipe Perica odigrao je svih 90 minuta za domaćina, a od ostalih susreta spomenimo i prolazak u daljnju fazu natjecanja Partizana, Marseillea (Duje Ćaleta-Car odigrao svih 90 minuta) te Leicestera.

Za kraj ostavljamo našeg Antonija Čolaka koji se vratio iz Švedske i sada opet nosi dres PAOK-a. Bivši napadač Rijeke blista i u Solunu. Danas je sudjelovao u pobjedi svoje momčadi protiv danskog Midtyjllanda upisavši asistenciju za prvi pogodak. Odlično se snašao nakon pada u šesnaestercu i poslao loptu za Živokovića koji bez problema zabija za 1:0. Pogodak pronađite OVDJE.

Inače, ovo je prva asistencija Čolaka otkako se vratio u Solun ove zime. I dalje se čeka na prvi pogodak. Kako je igrao u Malmou, ne sumnjamo da će uskoro početi i zabijati. Iza njega je sedam utakmica, pet u prvenstvu, dvije u Konferencijskoj ligi.

Konferencijska liga, 1/16 finala

Četvrtak, 24. veljače

Bodo/Glimt – Celtic 2:0 (3:1)

Maccabi Tel Aviv – PSV 1:1 (0:1)

Partizan – Sparta Prag 2:1 (1:0)

Karabag – Marseille 0:3 (1:3)

Randers – Leicester 1:3 (1:4)

Slavia Prag – Fenerbahče 3:2 (3:2)

Vitesse – Rapid Beč 2:0 (1:2)

**PAOK – Midtjylland 2:1 (0:1)


*U zagradama su rezultati prvih utakmica

**Pobjednika iz ogleda PAOK – Midtjylland dobit ćemo nakon produžetaka, a rezultat ćemo naknadno ažurirati.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

CelticBodo/GlimtJosip JuranovićStipe Perica

Ostale Vijesti