Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Obrana na čelu s Livakovićem odlična, Kopić sjajno reagirao s izmjenama

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 21:00

U nastavku donosimo ocjene igrača Dinama s uzvrtane utakmice prvog kruga nokautfaze Europske lige protiv Seville na Maksimiru

Dinamo je u uzvratnoj utakmici prvog kruga nokaut faze Europske lige svladao Sevillu s minimalnih 1:0, ali je s ukupnih 2:3 ispao iz daljnjeg natjecanja.

Dominik Livaković - 7 - nije imao 'bravuroznih' obrana, ali je skinuo sve što je trebao. Jako sigurna utakmica današnjeg Dinamovog kapetana.

Kevin Theophile Catherine - 7 - otklonio je sve obrambene opasnosti, u nekoliko navrata zaputio se i prema naprijed, dijagonalom prebacio stranu.

Josip Šutalo - 7 - Odradio je vrlo dobru utakmicu u defenzivnom segmentu, uspješno je koordinirao obranom i otklonio sve suparničke pokušaje

Bartol Franjić - 7 - u nekoliko se navrata sjajno priključio napadu, imao je i jedan pokušaj glavom, a u obrani je, kao i kolege mu, potpuno neutralizirao suparničke braniče.

Stefan Ristovski - 6 - prvi dio odradio je dosta dobro, u samom početku utakmice sjajnim je centaršutom kreirao priliku za Štefulja, u nastavku je pao, a Sevilla je najviše problema radila upravo preko desne strane Dinamove obrane.

od 62. Dario Špikić - 6.5 - sudjelovao kod penala za Dinamo, namjestio sjajnu šansu Menalu, bio je jedan od najaktivnijih Dinamovih igrača u posljednjih pola sata.

Daniel Štefulj - 6 - kao i cijeli Dinamo vrlo aktivan u prvom dijelu, igrao je u oba smjera, a u nastavku je, kao i cijela momčad pao. Izašao je iz igre neposredno prije jedanaesterca za Dinamo.

od 62. Petar Bočkaj - 6.5 - unio novu energiju i dinamiku u Dinamovu igru, imao je jedan odličan pokušaj kada je opalio s lijeve strane.

Josip Mišić - 6.5 - siguran u predaji lopte, povezivao Dinamove linije, kvalitetan u defenzivi, a pamtimo i jedan odličan prodor kroz suparničku obranu i udarac koji se od suparničkog braniča odbio u korner.

Amer Gojak - 6 - igrao je vrlo povučeno, u jednom navratu izbio je sam pred Bona nakon asistencije Tolića, mogao je biti i jedanaesterac nakon duela s Carlosom, ali je sudac utakmice ostao nijem. Osim te situacije bio je prilično 'nevidljiv'.

od 72. Luka Menalo - 6.5 - iako je igrao dosta kratko, uspio se izboriti za jednu sjajnu šansu koju mu je Bono obranio. Unio je dodatnu dinamiku u Dinamovu igru.

Marko Tolić - 6 - imao je puno 'obavezniju' ulogu nego inače kada dobije priliku. Nije se previše ubacivao prema naprijed, u dodavanjima nije griješio, a u jednom navratu driblinzima je izbacio dva igrača i u priliku gurnuo Gojaka.

od 55. Marko Bulat - 6.5 - kao i Bočkaj unio je dodatnu dinamiku u Dinamovu igru, izborio je i penal

Bruno Petković - 6 - spuštao se na 'desetku', pa čak i dublje po loptu. U prvom dijelu dobio je nekoliko zračnih duela, spuštao je lopte i proigravao suigrače. U nastavku utakmice pao kao i ostatak momčadi. Izašao neposredno pred Dinamov gol.

od 62. Mahir Emreli - 6 - odradio je dobrih pola sata, izvlačio se na desno krilo, ono što Dinamu treba, dobivao je duele, a u jednom navratu sjajnim je driblingom izbacio suparnike i zaradio isključujući žuti karton za Thomasa Delaneya

Mislav Oršić - 7 - radio je vrhunski pressing na posljednju liniju gostujuće obrane, uspješno realizirao penal, a pred sam kraj utakmice imao je i jedan od svojih 'klasičnih' udaraca kada je s 25 metara odapeo, a lopta je prohujala malo kraj suparničkog gola.


Željko Kopić - 7.5 - momčad je postavio ofenzivno, Dinamo je igrao otvorenog garda, napadački, a u nastavku utakmice, kada je primijetio energetski pad momčadi, pravovremeno je reagirao sa zamjenama koje su mu na kraju i donijele drugi veliki europski 'skalp', makar on bio nedovoljan za prolaz.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSevillaEuropska liga

Ostale Vijesti