Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Tolić nakon Seville: "Pobijedili smo drugu ekipu Španjolske, ali smo tužni", Rakitić: "Čestitam Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 20:49

Veznjak Dinama prvi prokomentirao pobjedu Dinama protiv druge momčadi Španjolske

Nažalost, Dinamo je danas ostao kratak za jedan gol protiv moćne Seville. Nakon 3:1 iz prve utakmice na stadionu Pizjuan u Andaluziji, Dinamo je imao sjajnu šansu pred svojim navijačima ponoviti magiju iz prošle godine, kada je, doduše u nešto drugačijim okolnostima, pao Tottenham. To se danas ipak nije dogodilo, Španjolci su nekako izdržali Dinamov pritisak nakon jedanaesterca koji je realizirao Oršić i tako prošli dalje u osminu finala Europske lige.

Iako je Dinamo ispao, Plavi imaju razloga za zadovoljstvo. Plavi su odigrali jednu zrelu utakmicu i utjerali strah gostima koji su opasno visili posljednjih petnaestak minuta utakmice. Svjestan je toga i Marko Tolić koji je prvi dao izjavu nakon kraja.

"Iz prve ruke, jako čudan osjećaj za cijelu ekipu. Pobijedili smo drugu ekipu Španjolske ali smo tužni jer nismo prošli dalje. Imamo puno razloga za optimizam u nastavku HNL-a, danas smo pokazali da možemo."

Naravno, Tolić je ponosan na igru svoje ekipe, Plavi su puno pokazali danas, ne može se svatko pohvaliti da je pobijedio drugu ekipu La Lige.

"Plan koji je napravljen za utakmicu je upalio. Nisu nam stvorili neke jake šanse. Imali smo gol dvadeset minuta prije kraja, nismo uspjeli zabiti drugi i to je to."

S druge strane, igru Seville je prokomentirao i Ivan Rakitić. Kapetan gostujuće ekipe ima samo riječi hvale za Dinamo.

"Znali smo i iz prve utakmice koliko je Dinamo dobar. Moram im čestitati pobjedu, Želim im svu sreću u nastavku sezone."

Rakitić je prokomentirao i penal s kojim se ne slaže, te smatra da su, sve do Oršićevog pogotka, imali sve u svojim rukama...

"Pa dobro, nogomet je nekad malo čudan i težak. Kad smo imali sve pod kontrolom pao je gol iz jednog smiješnog penala. Treba to ipak poštivati. Naravno, najbitnije da smo prošli."

Europa s ovom pobjedom završava za Dinamo. Sevilla ide dalje u osminu završnice, no jedno je sigurno, Lopšetegui, Rakitić i društvo će dobro zapamtiti Maksimir.


Tagovi

SevillaDinamo ZagrebMarko TolićIvan Rakitić

Ostale Vijesti