Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kako crnu mačku što lakše uhvatiti za vrat i je li vrijeme za Drmića? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 08:06

Samo su Lokomotiva i Varaždin dosad uzimali bodove Čačićevom Dinamu u HNL-u. Samo je Lokomotiva, uz Osijek, ove godine Modrima zabila dva gola. Nije čudno što Čačić momčad s Kajzerice naziva crnom mačkom

Crna mačka. Tako je Ante Čačić nakon poraza u Milanu nazvao Lokomotivu. Pa čak i da je malo pretjerao i doista u bunaru San Sira razmišljao o Lokomotivi, ne sumnjamo da utakmici s 'lokosima' (nedjelja, 17.15) pristupa vrlo ozbiljno. Jer, Dinamo još nije izgubio u HNL-u otkad je on na klupi, dva jedina remija su protiv Varaždina i - Lokomotive. Oba po 1:1. A na startu ove sezone baš je Lokomotiva zamalo napravila potpunu pomutnju u Maksimiru. Vodila je 2:0, do zadnje minute čuvala remi, a onda se ukazao Luka Menalo i donio pobjedu. Lokomotiva je, k tome, jedina momčad u HNL-u koja je, uz Osijek, zabila Modrima dva gola u 90 minuta. S time da su Osječani uvjerljivo poraženi (5:2).

(6.00) Lokomotiva (4.10) Dinamo (1.55)

"Još početkom sezone s Lokomotivom smo odigrali tešku i neizvjesnu utakmicu, do tri boda smo stigli tek u zadnjoj minutu. Kada znamo da nam je Lokomotiva prošle sezone oduzela sedam bodova, da smo početkom sezone jako teško pobijediti, moramo biti jako oprezni i učiniti sve da u utakmicu izađemo maksimalno fokusirani. Lokomotiva je zaslužila više bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva. Očekujem jednog dobrog suparnika. Ako nećemo na najvišoj razini, nećemo dobro proći", rekao je Čačić.

Spomenuo je da su, dok god je Hajduk nedovoljno daleko, pobjede imperativ u svakoj utakmici, jer, HNL je za Dinamo najvažniji. Dinamo je prvu četvrtinu prvenstva zaključio s 25 od mogućih 27 bodova.

"Ako znamo da smo remizirali u samo jednoj utakmici i da smo pobijedili u sva tri derbija onda moramo biti i više nego zadovoljni. Za vrijeme priprema još sam govorio da očekujem da momčad bude najbolja kada je to najpotrebnije. To se i dogodilo.", govori Čačić.

Pobjeda bi prije odlaska na prvenstvenu stanku bila Dinamov ideal, a pitanje koje se nameće uoči ove utakmice jest: 'Može li napokon jednostavno s Lokomotivom?' Može li Dinamo napokon bez stresa riješiti ogled s nekad prijateljskim klubom, danas - crnom mačkom? Kako uloviti tu crnu mačku i što lakše je primiti za vrat? Činjenica jest da je Lokomotiva oslabljena u odnosu na početak sezone, a da je Dinamo sad u mnogo boljoj formi nego tada. No, znamo i da velike europske utakmice ostavljaju trag i da nakon njih često Modri nisu u HNL-u u najboljim izdanjima. A za ovu utakmicu imat će Čačić u rosteru još jednog igrača. Marko Bulat već je nekoliko utakmica bio na klupi, nije ulazio, a danas bi mogao odigrati povratničke minute nakon sedam mjeseci pauze zbog teške ozljede, loma noge. Od prve minute ili s klupe, vidjet ćemo. Bulat bi sad Čačiću sigurno dobrodošao da rastereti veznjake, recimo, Mišića, do kraja polusezone. Zapravo, nema Čačić niti previše razloga za ovu utakmicu odmarati neke važne igrače, jer, ionako slijedi reprezentativni period i novi izazov tek za dva tjedna (prije toga, 27.rujna susret u Jarmini u Kupu).

U zadnjih pet susreta Lokomotiva je dobro namučila Modre, uzela im sedam bodova, a dvaput izgubila minimalno. Dinamo ovu utakmicu neće shvatiti olako, Dinamo će ići na pobjedu. Uz želju da do nje dođe što lakše i uvjerljivije, da se Lokomotiva iz crne mačke ne pretvori u lava. Još jedan podsjetnik. Dva je pogotka za preokret u tom prvom susretu, iz 0:2 u 2:2, zabio Josip Drmić. Već dugo ga nema u prvom planu, nakon što je zabio Bodo/Glimtu za ulazak u Ligu prvaka, više se nije niti naigrao niti nazabijao. Je li možda vrijeme za Drmića, a Lokomotiva njegov novi početak?

MOGUĆI SASTAV DINAMA


HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Slaven Belupo - Varaždin 1:1

Subota, 17. rujna

Gorica - Osijek 0:1

Hajduk - Istra 1961 2:2

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka - Šibenik, 15.00

Lokomotiva - Dinamo, 17.15

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHNLAnte ČačićJosip DrmićMarko Bulat

Ostale Vijesti