REUTERS/Eric Gaillard/Massimo Pinca
REUTERS/Eric Gaillard/Massimo Pinca

‘Izlazne ankete’: Igor Tudor prvi favorit za klupu Juventusa!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.05.23. | 08:38

Problem Juventusa nakon kazne je što trener Max Allegri ima ugovor do 2025., a momčad će se morati rasprodati

Nije dobro na Planetu Juventus, ispadanje u polufinalu Europske lige, kazna od 10 bodova u aktualnom prvenstvu zbog prijašnjih financijskih malverzacija, rezultatski debakl u Empoliju (1-4) koji je s novim bodovnim stanjem na ljestvici Serije A plasman u Ligu prvaka i posljedičnu zaradu od Uefinih premija sveo na puku teoriju…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stara dama morat će se resetirati, a trener koji je naslijedio Antonia Contea 2014. godine, Massimiliano Allegri, koji je Bijelo-crne dvaput doveo do finala Lige prvaka, ima lukrativni ugovor do ljeta 2025., 9 milijuna eura neto. Međutim, zasitili su ga se mnogi, da baš ne kažemo svi u Juveu, javnost, navijači…

Slijede promjene u igračkom kadru, otići će Di Maria, Vlahović, Chiesa, Paredes, Rabiot, možda i Szczęsny, Milik… Neki će se morati prodati da se smanji minus na računu koji će se neminovno otvoriti. A već se naveliko špekulira i o kandidatima za novog trenera, a tu se spominje, što nije novost, i jedan Hrvat, koji je zbog zova Stare dame prije nekoliko godina napustio čak i Hajduk, Igor Tudor. Iako ima ugovor s Olympiqueom iz Marseillea, podrška mu nije stopostotna, naprotiv…

Kratku analizu stanja u Juventusu te problema trenera dao je Calciomercato. Prenosimo članak novinara Nicole Balicea…

Nedjelja, Max Allegri: “Imam ugovor, ostajem 100 posto. Ali to je izbor koji se mene tiče, ne odlučujem ja nego drugi”.

Ponedjeljak, Francesco Calvo: “Postoji bezuvjetno povjerenje. Zajedno s njim gradimo budućnost i tu nema sumnje”.

Utorak, John Elkann: "Razgovarao sam s našim trenerom Allegrijem: on osjeća odgovornost za našu povijest i ostaje odlučan suočiti se sa sljedeće dvije utakmice kako bi ušao u Europu na terenu".

Jedna izjava dnevno, koliko-toliko razumljiva, ne može biti dovoljna da izbriše glasine i sumnje o budućnosti Juvea. Također ni one oko čovjeka na klupi. Zato što Allegrijeva nedodirljivost brzo slabi: dijelom zbog umora nakupljenog u ovoj nadrealnoj sezoni, dijelom zbog napetosti i otpada koji je ostavio raskol u vezi s izborom Cristiana Giuntolija (čekajući da se oslobodi Napolija), dijelom zato što ovo dvogodišnje razdoblje i dalje ostaje razočaravajuće s čisto nogometne strane. A onda se obračun bliži, a zapravo se čini da je vodstvo Juventusa sada odlučno procijeniti promjenu kursa: nekoliko dana su se osvrtali na buđenje pro-Maxove stranke, kočenje na Giuntolijevoj fronti, a sada se upravo oko trenera Juventusa u jeku no-Max zabave promjena kursa procjenjuje.

Dva tjedna za obračun, prvo Staroj dami ne preostaje ništa drugo nego pokušati spojiti kraj s krajem: neizbježno je razmišljati o mogućnosti da dvije sezone ostane izvan Lige prvaka (-150 milijuna eura?), očekuje se da će plaće Allegrija i njegovog osoblja od bruto preko 40 milijuna eura u sljedeće dvije godine biti dodatni balast. Ali jedno je jasno: to neće biti prepreka, ako dođe do odluke o promjeni, Juve će se svejedno promijeniti, sa ili bez dogovora.

Što slijedi? Dakle, nakon što je zaključio ‘casting’ za sportskog direktora Giuntolijevom pobjedom, toliko da je alternativa u slučaju zanjih De Laurentiisovih trikova u Juveu ostala uz promociju Giovannija Manne uz Federica Cherubinija, bila onemogućena, sada Calvo već provodi novi casting za eventualni događaj odlaska Allegrija.

Prve ankete, a možda i nešto više favoriziraju Igora Tudora, koji je iz Juvea otišao s ulogom Pirlova pomoćnika, a zatim se potvrdio na visokoj razini od Verone do Marseillea. Raffaele Palladino se jako sviđa, ali bez njegovih šala i ‘spojlera’ Paola Berlusconija. Procjene su također u tijeku za Alessija Dionisija, kao i za Thiaga Mottu, dok ‘faktor Commiss’o komplicira put koji bi vodio do Vincenza Italiana.

Mnoga imena, uključujući i druge koje nismo spomenuli su u utrci, zainteresirana su za profile na lansirnoj rampi koji mogu vratiti entuzijazam i mogu postati veliki zajedno s Juveom. Ali prvo se treba odlučiti o Allegrijevoj budućnosti, prvo se mora spojiti kraj s krajem, a zatim krenuti u obračun svođenja računa i odluka, piše Nicola Balice s Calciomercata

Dakle, s jeftinijom momčadi Juve će morati imati I jeftinijeg trenera, a dokazanog Jventina. To je šansa za Tudora, koji vodeći OM cijelo vrijeme s novinarima komunicira na talijanskom, s torinskim naglaskom, dakako. Ima prevoditeljicu za francuski. Ne treba uopće sumnjati da bi jednako kako je napustio Poljud u siječnju 2020. Sada mogao ‘dignuti sidro’ s Velodromea. Osim ako ga prije toga ne smijene, o čemu će se odlučiti nakon preostala dva kola Ligue 1, ovisno o plasmanu u Ligu prvaka. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

Igor TudorJuventusMassimiliano AllegriOlympique Marseille

Ostale Vijesti