REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Juve dobio 'dva šamara' u jednom danu– prvi u uredu, drugi na terenu. Gazzetta piše kako je budućnost kluba pravi rebus

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 09:42

Špekulira se o odlasku Vlahovića, sve što se događalo oko kluba očito je utjecalo na igrače, a na kraju se može izvući zaključak da su s oduzimanjem 10 bodova – dobro prošli!

Nogometaši Juventusa ovog su ponedjeljka upisali težak poraz od Empolija u 36. kolu Serie A (1-4). Dogodilo se koji sat nakon što je žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza oduzeo Bianconerima 10 bodova zbog nezakonitog stjecanja kapitalne dobiti. U Torinu su se 'pravili pametni' kad su kupovali i prodavali igrače kao što su Arthur i Pjanić za novac koji oni, objektivno, ne vrijede, a iako je tada sve bilo transparentno, 'muljanje' s knjigama i očito zaobilaženje zakona ipak nije prošlo nekažnjeno. Torinski gigant je, na papiru, zadovoljio fair-play, ali jasno je kako su njihove poslovne knjige umjetno namještene samo kako bi zakonski bili čisti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, nije im to pošlo za rukom. Juve je kažnjen oduzimanjem 10 bodova što znači da su si prilično zakomplicirali završnicu sezone. Jučer ujutro, Juventus je bio druga momčad Serie A sa sigurnim mjestom u Ligi prvaka, dok su 24 sata kasnije na sedmom mjestu. Roma, koja je u ovom trenutku šesta (Konferencijska liga), ima bod više od Torineza. Allegrijevu momčad u sljedećem kolu očekuje derbi protiv Milana koji posljednje vrijeme igra u očajnoj formi, dok će sezonu zaključiti gostujućom utakmicom kod Udinesea.

Naravno, danas se na naslovnicama svih talijanskih medija nalazi se Juventus. Gazzetta piše da je Stara dama prvo dobila šamar u uredu (kazna), a onda i na terenu (poraz od Empolija) te je budućnost kluba u ovom trenutku jedan pravi rebus.

Inače, mnogi ističu da je regularnost prvenstva kompromitirana. Mourinho se nije kočio u kritikama, s tim da je Portugalac nije pričao ništa što se činjenično ne može potvrditi. Ali, priče ne brinu Bianconere, već ono što slijedi. Odnosno, je li ova kazna definitivno posljednja? Naime, postoji mogućnost da se zbog ovoga stigne kazna i od Uefe, što bi u prijevodu značilo da bi se mogla dogoditi prava rasprodaja. Jer, ako Juventus, što je najcrnji mogući scenarij, dobije zabranu igranje Lige prvaka sezonu, dvije ili čak tri, onda je potpuno jasno da će najveće zvijezde napustiti klub. A i bez toga su mnogi jednom nogom na izlaznim vratima. Juve je proteklog desetljeća dominirao talijanskim nogometom, dvaput su čak igrali finale Lige prvaka, ali… Sve to sada izgleda kao daleka prošlost. Ovakva Stara dama ni u kojem slučaju nije sposobna napraviti ono što su ove sezone napravili Napoli (dominantno osvajanje naslova) ili Inter (plasman u finale Lige prvaka).

Gazzetta piše kako u ovom trenutku nitko ne zna što će se dogoditi u budućnosti te da su veliki upitnici nad glavama ljudi koji vode najtrofejniji talijanski klub. Stara dama je, izgleda, spremna na penziju… (I.A.S.)



Tagovi

JuventusSerie A

Ostale Vijesti