PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau

Predsjednik Marseillea: “Tudor na teren prenosi svoju životnu filozofiju, podigao je razinu kluba, ne mora ispuniti ciljeve da bi ostao na klupi”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 12:18

Pablo Longoria najmlađi je predsjednik OM-a od 1909.

Oscilira Oylmpique Marseille ove sezone pod vodstvom Igora Tudora. Zbog riskantnog pristupa 44-godišnjeg hrvatskog trenera rodom iz Splita OM oduševljava igrama, ali I kida živce pogreškama zbog kojih su se gubile već dobivene utakmice. Skraćeno, one koje su se trebale remizirati su izgubljene, a neke koje su se trebale pobijediti odirgane su bez pobjednika. No, jednaka logika vrijedi i za neke neočekivane pobjede… Tudor ima svoj stil, pa dokle dogura!

No, o temperamentnom Splićaninu na klupi svog kluba uoči nedjeljnog prvenstvenog sraza s desetoplasiranim Lorientom u gostima progovorio je francuskim novinarima predsjednik OM-a Pablo Longoria.

“Tudor me kupio svojom strogošću i profesionalnošću, a najviše uvjerenjem da svoju životnu filozofiju mora prenijeti na teren. Vrlo je izravan, transparentan, human i pošten”, kazao je 37-godišnji Španjolac koji je na predsjedničkoj dužnosti od 26. veljače 2021.

“Željeli smo podići razinu discipline, strogosti i visokih standarda. Ne samo u sportskom, nego i u svim segmentima kluba. Sve to smo s Tudorom dobili. Ako želite održati projekt trebate jaku instituciju, inače gubite kredibilitet. Želio bih dati kontinuitet, ne samo modelu igre, već i visini zahtjeva, poštivanja pravila i ovlasti. Naravno da bismo željeli da Tudor ostane i sljedeće sezone, čak i ako ne ispuni sve ciljeve ove sezone”, naglasio je Longoria pa poručio:

"Tudor je postigao samo mali dio onoga što ovaj projekt može biti. Mi smo još uvijek daleko od svega što bismo željeli postići kako bi klub bio konkurentan u svim područjima, ali smo na odličnom putu”, poručio je najmlađi predsjednik OM-a još od 1909. Podsjećamo, vlasnik kluba je od koloovza 2016. američki biznismen Frank McCourt, koji kao svaki Amer želi spektakl. S Tušom ga ima!



Tagovi

Igor TudorPablo LongoriaOlympique Marseille

Ostale Vijesti