EXPA/ Eibner/ Sascha Walther
EXPA/ Eibner/ Sascha Walther

Hoffenheim bojkotira SP! Krama zabio gol? Njihovi navijači to od njih neće doznati

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.09.22. | 17:29

"Razlozi su dvojbeni postupci dodjele nagrada, katastrofalni uvjeti gradnje stadiona, štetan utjecaj na klimu i upitni uvjeti potrebni za održavanje ovakvog tipa događaja u pustinji u neobično vrijeme"

Na Hoffenheimovim službenim stranicama izašlo je priopćenje u kojemu se klub ograđuje od izvještavanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Inače jako dobro uhodana medijska ekipa poznatog njemačkog kluba, odlučila je kako ovaj Mundijal zbog kontroverznih odluk i kršenja ljudskih prava ne zaslužuje biti medijski popraćeno. Naravno, oni bi se, da izvještavaju, bazirali na igrače Hoffenheima koji ondje predstavljaju svoje reprezentacije. Tako, recimo, bude li Andrej Kramarić zabio gol, navijači Hoffeneheima neće to doznati s klupskih komunikacijskih kanala. Čak ni da postane najbolji strijelac prvenstva!

"Bezbroj komentara je već napisano, filmova snimano, knjiga printano o opasnostima održavanja Svjetskog prvenstva u Kataru, državi od 2.8 milijuna stanovnika od kojih je 90 posto radnika imigranata iz Azije. Razlozi su dvojbeni postupci dodjele nagrada, katastrofalni uvjeti gradnje stadiona, štetan utjecaj na klimu i upitni uvjeti potrebni za održavanje ovakvog tipa događaja u pustinji u neobično vrijeme. Glavni je razlog, međutim, kršenje ljudskih prava i diskriminacija protiv homoseksualaca u autokratskoj državi. Sve to nas je dovelo do zaključka da ne želimo pokrivati ovo Svjetsko prvenstvo", stoji između ostalog u njihovom priopćenju u kojemu su podvukli:

"Smatramo kako pokrivanje samih sportskih događaja bez doticanja okolnosti u kojima se oni održavaju jednostavno ne dolazi u obzir."

(eg)


Tagovi

HoffenheimAndrej KramarićSvjetsko prvenstvo u nogometuSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti