Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gotovo je! Lovro Majer je novi član Wolfsburga!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 21:08

Kada se mislilo da je sve gotovo, pregovori su otišli u slijepu ulicu. Bilo je "povuci - potegni", ali na koncu su Wolfsburg i Rennes pronašli zajednički jezik

Lovro Majer novi je igrač Wolfsburga! Nakon što je u utorak ujutro privatnim avionom sletio u Donju Sasku gdje je hrvatski reprezentativac bio podvrgnut temeljitom liječnikom pregledu, potom povuci - potegni između klubova oko posljednjih detalja, Majer je ipak promjenio poslodavca. Službeno predstavljanje zakazano je za srijedu u prijepodnevnim satima.

Ništa se nije htjelo prepustiti slučaju s obzirom na to da je Wolfsburg bio spreman platiti trideset milijuna eura za odštetu Rennesu. A samo su jednom iz grada Volkswagena probili tu granicu, onda kada su iz Schalkea doveli Juliana Draxlera i za to izdvojili 43 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je Niko Kovač u svoj roster dobio igrača o kojem zna sve. Lovro Majer dokazao je u posljednje dvije sezone igrajući za Rennes da može pružiti vrhunske partije u kontinuitetu. U Francusku je stigao prije dvije godine u transferu vrijednom 12 milijuna eura, sada će Francuzi tržištu više nego dvostruk iznos. U svojoj ostavštini Majer je upisao 79 nastupa za Rennes, devet gologa i 16 asistencija. Igrao je Europa ligu i Konferencijsku ligu, a s klubom je dva puta ostvario četvrto mjesto na ligaškoj ljestvici.

Odmah po prvim utakmicama u dresu Rennesa za Majera su interes počeli pokazivati klubovi iz lige petica. Spominjao se PSG, Newcastle, Bayer Leverkusen… No, od početka prijelaznog roka najviše je zapeo Niko Kovač. Pod svaku cijenu ga je htio dovesti u svoj klub, ali Francuzi su bili tvrdi pregovarači. Wolfsburg je nudio 25, Rennes nije htio pričati ispod trideset milijuna. Čini se kako je ključni detalj u priči bilo je uključivanje Eintrachta iz Frankfurta u igru. Nakon što su u Wolfsburgu shvatili da bi im Eintracht mogao pomrsiti račune, izvukli su još pet milijuna i skinuli posljednju barijeru da udovolje velikoj želji bivšeg kapetana i izbornika Vatrenih.

Doduše, Rennes je i u utorak testirao strpljenje i volju Wolfsburga pa su još tražili nešto za sebe što je potencijalni transfer dovelo na rub, ali na koncu je prevladao razum i Lovro Majer je postao novi stanovnik Bundeslige. Tu je ključnu ulogu odigrao njegov agent Andy Bara koji je diplomatskom rutinom uvjerio obje strane da završe posao. Wolfsburg bi ga trebao platiti 30 milijuna eura, još par milijuna vezano je uz bonuse a tu je i postotak od sljedeće prodaje.

Majeru će konkurencija na njegovoj poziciji biti švedski reprezentativac Mattias Svanberg koji je prošlo ljeto stigao iz Bologne pa izborio standardno mjesto u Wolfsburgu. Nadalje, tu je i povremeni njemački reprezentativac i kapetan Wolfsburga Maximilian Arnold, potom Aster Vranckx koji je bio na posudbi u Milanu za koji je upisao deset nastupa ali koji očito nisu uvjerili talijanskog velikana da aktivira otkupnu klauzulu. Međutim, za Vranckx se spominje da bi do kraja kolovoza mogao otići u nizozemski PSV.

Za poziciju centralnog veznog kandidat je i Yannick Gerhardt, starosjedioc u Wolfsburgu u koji je stigao prije sedam godina iz Kölna

Međutim, izvjesno je kako Niko Kovač dovodi Lovru Majera kao zamjenu za Felixa Nmecha, 22-godišnjeg veznjaka koji je u ožujku debitirao za Elf, a ovo ljeto ostvario transfer u Borussiju Dortmund vrijedan trideset milijuna eura odštete.

Wolfsburg je lani završio na 8. mjestu, jednu poziciju ispod crte koja dijeli europske putnike od ostatka lige. Cilj Wolfsburga u ovoj sezoni je borba za Europu, a vjeruju kako će hrvatski reprezentativac biti jak aut u ostvarenju tih ciljeva.


Tagovi

Lovro MajerRennesWolfsburgLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti