Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 2. kola: Jadranski derbi dao pet igrača, od čega četiri Hajdukova, Dinamova akcija potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 16:00

U 2. kolu vidjeli smo dva povratka iz 'mrtvih'.

Nakon završenog drugog kola HNL-a za sezonu 2023./24. imamo dva kluba sa stopostotnim učinkom, Osijek i Hajduk, dok za sada samo Rudeš nije osvojio prvenstveni bod, a bio je vrlo blizu...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ključna utakmica kola bila je, dakako, Jadranski derbi. Nakon pobjede u Maksimiru, Hajduk je 'osvojio' i drugi derbi sezone. Ključni igrač utakmice bili su veznjaci Vadis Odjidja-Ofoe koji je asistirao i mladi Rokas Pukštas koji je poentirao za jedini pogodak na utakmici. Osim Hajdukovih veznjaka u postavu kola stavili smo i dva braniča. Dario Melnjak i Ferro neutralizirali su desnu stranu Rijekinog napada, defenzivno su odigrali jako dobru utakmicu, a bili su i vrlo dobri u kreiranju Hajdukovih napada.

U postavi kola našao se i jedan Riječanin. Nediljko Labrović čuvao je Rijeku 'na životu', da nije bilo njega Hajduk je mogao i ranije prelomiti utaklmicu, odnosno upisati uvjerljiviju pobjedu. Labrović je na kraju zabilježio pet obrana, najviše od svih golmana u ovom kolu.

Dvije napadačke uloge pripale su Dinamovim ofenzivcima Luki Ivanšecu i Mahiru Emreliju koji su si međusobno asistirali za prva dva Dinamova pogotka u Puli, a bili su, generalno, najbolji Dinamovi pojedinci u uvjerljivoj 3-0 pobjedi na Aldo Drosini. U postavu kola uvrstili smo i Maximea Bernauera koji se pokazao kao igrač s dobrim pregledom igre, a imao je čak 14 od 18 točnih dugih lopti.

U drugom prvenstvenom kolu vidjeli smo i dva 'povratka iz mrtvih'. Slaven Belupo bio je na konopcima u Varaždinu, a onda se ukazao Arber Hoxha! Ovaj Kosovar prvo je zabio za 1-2, a onda izborio jedanaesterac kojeg je realizirao Benedik Mioč za konačnih 2-2. Iako je Hoxha igrao na lijevom krilu, za potrebe ove formacije stavili smo ga na desno. A između Hoxhe i Ivanušeca u našoj postavi kola svoje je mjesto, dakako, pronašao Mijo Caktaš, strijelac hattricka u Kranjčevićevoj i osoba koja je najzaslužnija za povratak Osijeka iz rezultatskog zaostatka od 0-3. S te utakmice u postavu kola uvrstili smo i Rudešovog desnog wing-backa Luku Pasaričeka, koji je zabio dva gola za zagrebački sastav, a da momčad Roberta Prosinečkog nije prokockala prednost od tri gola razlike, svoje mjesto u postavi kola vjerojatno bi našao i Andrej Lazarov.

POTEZ KOLA - akcija Dinama za 1-0

Dinamo je u Puli imao imperativ pobjede nakon 1-2 poraza od Hajduka u derbiju kola. Igor Bišćan na teren je poslao postavu koja još nije igrala zajedno, bilo je dosta skepse, no svaku sumnju o ishodu utakmice otklonio je Luka Ivanušec spektakularnim golom u šestoj minuti susreta. Akciju je pokrenuo Josip Šutalo, dodao do Stefana Ristovskog koji odmah prešušta loptu Robertu Ljubičiću. Austrijski veznjak, koji je također mogao zauzeti svoje mjesto u ovoj postavi kola, šalje visoku loptu za Mahira Emrelija koji majstorskim prvim dodirom ostavlja loptu za Ivanušeca. Hrvatski reprezentativac s desnom je nogom zaštopao loptu, a onda opalio u same rašlje Majkićevog gola. Ivanušec je u prošlom tjednu zabio četiri gola, od čega su tri bila - eurogola!

GERMANIJAK POSTAVA 2. KOLA (4-2-3-1)



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti