Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bišćan u Puli dobio Emrelija, Ljubičić rasteretio Mišića gdje su nestali Perković i Duvnjak?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 08:38

Dinamo je protutnjao Drosinom možda i lakše nego je to bilo za očekivati te se rasterećeno putuje u Astanu po potvrdu prolaska u treće pretkolo Lige prvaka

Dinamo je protutnjao Drosinom možda i lakše nego se očekivali. Lani su na tom stadionu prosuli pet bodova, u prvoj utakmici ove sezone nisu dali domaćinu priliku da napravi nešto slično. Usput je Igor Bišćan odmorio neke igrače, ponajprije Brunu Petkovića a provjerio i kako “dišu” nova imena koje je dobio u rosteru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na koncu je najbolji dojam, osim Luke Ivanušeca koji nosi Dinamo u uvodu sezone, ostavio Emreli. Često zapostavljen na klupi, priliku je tražio i na posudbi, u Puli je pokazao da se na njega itekako može računati, ali da je u planovima trenera Dinama ispred Josipa Drmića.

Dobitak za Bišćana je i dolazak Mihajličenka. Nije Ukrajinac pokazao ništa posebno protiv Istre, ali je njegov dolazak omogućio Ljubičiću odlazak u sredinu. Osim što je rasteretio Mišića, Ljubičić je pokazao da je najbolji na svojoj prirodnoj poziciji. Sudjelovao je kod prvog gola, zabio je za treći te dao velik obol povratku Dinama na pobjedničke staze.

Od ostalih prinova, Mihajličenko i Kaneko odigrali su pristojnu utakmicu. Nije to bilo ništa posebno ali sasvim korektno za uvodne HNL minute, baš kao i predstava Bernauera koji je činio stoperski tandem s Josipom Šutalom.

Ono što je utakmica u Puli pokazala jest da Igor Bišćan ne vidi na mapi Maura Perkovića, igrača kojeg je Ante Čačić uz snažan vjetar u leđa sportskog sektora i dijela uprave kluba doveo lani upravo iz Pule u transferu vrijednom dva milijuna eura. I to u trenutku dok je za sličan iznos, tek neznatno veći, Dinamo mogao dovesti Matiju Frigana iz Rijeke. U ovoj sezoni Perković nema službene minute za Dinamo, dok je na proljeće upisao osam nastupa za “modre”, veliku većinu njih na poziciji lijevog beka iako je u dresu Istre Perković dojmio na svojoj prirodnoj poziciji stopera.

No, nije samo Perković u problemu. Mislav Karoglan je u sezonu ušao pokazavši kako u njegovoj viziji Istre nema mjesta za Tomislava Duvnjaka. Dijete Dinama i jedan od većih potencijala maksimirske nogometne akademije, a koji je prije dvije godine stigao u Pulu u potrazi za minutažom i dokazivanjem na velikoj sceni, trenutno je u statusu TNT (treniram - ne igram - treniram). Pomalo čudno jer mu je jasno iskomunicirano na kraju prošle sezone kako će u ovoj biti projekt kluba. Kako bilo, čini se da za obojicu, za Perkovića u Dinamu i Duvnjaka u Istri, slijede teška vremena i možda ne bi trebalo odbaciti opciju za eventualnim posudbama kako bi se dokazali i vratili ondje gdje po svom talentu svakako pripadaju.



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNL

Ostale Vijesti