Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prosinečki: “Mladi smo i to je to, ali imamo potencijala”; Tomas: “Nije nam se bilo lako prilagoditi nakon Pampasa, ali pokazali smo karakter”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 21:56

Dijametralno suprotna raspoloženja trenera Rudeša i Osijeka

Nestrpljivo se čekala konferencija za medije podno zapadne tribine u Kranjčevičevoj ulici nakon pravog trilera na kiši, rijetko viđenog preokreta u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Rudeš je vodio 3-0 u 39. minuti, Osijek pobijedio 4-3 zabivši za preokret u 88.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći strateg Robert Prosinečki bio je utučen:

“Teško mi je išta reći nakon ovakve utakmice. Nakon 3-0 puno naših grešaka i na kraju mi sami dozvolimo Osijeku da se vrati. Ne samo neriješeno, nego na kraju izgubimo. Rudeš je još jednom pokazao da može igrati sa svakim. Puno je tu neiskustva, na puno toga se mora raditi, ali potencijal postoji. Kasnije smo se mi opet vratili, ali ne koristimo odlične šanse i to je to”, rekao je trener Rudeša.

“Na kraju krajeva, jednostavno je, previše naših grešaka. Iskusne ekipe ovakve susrete završavaju i idu doma s tri boda na svome kontu. Mi to nismo, mi smo mlada ekipa i to je to.”

Podsjećamo, domaći su vodili sa 3-0 golom Andreja Lazarova (23.) i s dva pogotka Luke Pasaričeka (34., 39.), ali veliki preokret potpisali su Ramon Mierez (43.) i trostruki strijelac Mijo Caktaš (76., 83., 88.) koji je u igru ušao tek u 70. minuti.

“Ja sam kao trener Rudeša u principu zadovoljan. Mi smo prvih 45 minuta odlično odigrali, ne možemo bolje. Oni su kasnije naše greška kasnije kažnjavali i to je u nogometu tako, idemo dalje. Raditi na korekcijama i motivirano dalje”.

Trener Bijelo-plavih je bio presretan.

“Što reći, dobro je ispalo. Nova tri boda, dečki su pokazali karakter i vratili se nakon tri gola zaostatka. Prvo poluvrijeme za zaborav, drugo potpuno suprotno”, rekao je Stjepan Tomas.

Treća pobjeda zaredom ove sezone.

“Prvo, nakon našeg punog stadiona, igračima se nije lako prilagoditi na ovakav teren. To je utjecalo jednim dijelom, a i trošenje u europskom nogometu. Morao sam ih ‘probuditi’ u svlačionici, rekao sam im da ne mogu vjerovati da se ovo događa. Teren nam isto nije dozvoljavao igru, plus još tri primljena pogotka potpuno su nas ‘zabetonirala’. Ipak, dečki su se uspjeli dići i na tome im svaka čast”, zaključio je trener Osijeka. (G)



Tagovi

Robert ProsinečkiNK RudešStjepan TomasNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti