BERNADETT SZABO Action Images
BERNADETT SZABO Action Images

Germanijak.hr postava 11. kola: Kiše golova osigurale iznimno ofenzivnih 11 (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 04.10.21. | 13:09

Čak pet pogodaka u prosjeku vidjeli smo ovo kolo u 1. HNL

Uvjerljivo najzanimljivije kolo u sezoni 21/22. je za nama. Sve je krenulo pobjedom Gorice kod Šibenika (1:2) u kojoj je glavnu riječ imao Toni Fruk, posuđeni igrač Fiorentine koji je zabio dva pogotka za momčad iz Turopolja i na taj im način osigurao sva tri boda u utakmici u kojoj je poseban motiv imao Krunoslav Rendulić.

No, o toj utakmici, koja je bila sve samo ne 'dosadna', nije se predugo pričalo.

U subotu su na rasporedu bila nova dva prvenstvena ogleda. Prvo su na teren izašli nogometaši Lokomotive i Slaven Belupa, s tim da je na trenutke izgledalo kao da su Farmaceuti ipak 'zaboravili' izaći na teren u Kranjčevićevoj.

Lokosi su slavili s visokih 3:0, a prvo ime utakmice bio je Lukas Kačavenda koji je prvo zabio za 2:0, da bi onda odmah nakon što su gosti izveli loptu s centra prihvatio poklon bon gostujuće petice Van Bruggena, našao se u situaciji dva na jedan pa nesebičnim dodavanjem uposlio Kulenovića koji je zabio jedan od najlakših pogodaka u svojoj karijeri. Dobru utakmicu odigrali su stoperi u redovima domaćina, baš kao i Cokaj koji se ove sezone prometnuo u prvog veznjaka momčadi s Kajzerice.

Nakon tog ogleda u Zagrebu, uslijedio je onaj u Puli gdje je u 'derbiju koji to nije' Istra 1961 ugostila Rijeku. Iako je domaćin prvi stigao do vodstva preko Silve u 18. minuti, ali je Rijeka do poluvremena već vodila rezultatom 1:4. Utakmica je na kraju završila rezultatom 3:6, a za goste su posebno inspirirani bili dvostruki strijelac Pavičić, dvostruki asistent Murić i strijelac jednog, a asistent drugog pogotka Vučkić.

Tomića ima štošta za raditi sa svojom momčadi, jer iako je Rijeka prva na prvenstvenoj tablici, Šibenčanin sigurno ne može biti sretan činjenicom da njegova momčad u prosjeku prima 1.5 pogodaka po susretu. Sreća je ta da zabijaju 2.5…

Nakon fantastične subote, ni nedjelja nije razočarala. Štoviše, bila je fenomenalna!

Dragovoljac je odigrao solidno prvo poluvrijeme, primili su pogodak iz slobodnog udarca što nije toliko njihova krivica koliko čisto majstorstvo Josipa Mišića, da bi onda neposredno prije odlaska na predah Menalo zabio za povećanje vodstva. Baš taj pogodak povremenog reprezentativca BiH kao da ih je u potpunosti slomio jer Dragovoljac iz prvog i drugog poluvremena nije ista momčad.

Dinamo je u nastavku ubacio u 'brzinu više'. Do kraja utakmice zabili su šest pogodaka, a neki od njih bili su prekrasni. Andrićev 'kung-fu' udarac, volej Luke Ivanušeca… Rapsodija!

Na kraju, 8:0 za Dinamo. Dragovoljac se nije branio, a to se pokazalo lošom odlukom, jer Plavi na krilima europske pobjede u Belgiji su bili malo je reći fenomenalni. I to sve bez Brune Petkovića, Arijana Ademija, stoperskog para Lauritsen – Theophile, Stefana Ristovskog…

Za kraj dana, tu je bio i derbi kola, ogleda Osijeka i Hajduka. Bila je to jedna jako zanimljiva utakmica u kojoj je bilo vatreno i na terenu i van njega, a konačni epilog bio je bod svakoj momčadi. Osijek je imao bolje prilike, Jugovićeve dvije vratnice u razmaku od jedne sekunde će se dugo pamtiti, baš kao i nevjerojatan promašaj Ramona Miereza koji nije uspio progurati loptu kroz noge Lovre Kalinića u situaciji jedan na jedan.

Mađarski dvojac, svaki na jednoj strani, našao je svoje mjesto u našoj postavi kola, a razlog tome je jednostavan – obojica su bili strijelci.

Potez kola – Toni Fruk

Majstorija veznjaka Gorice usmjerila je utakmicu. Fruk je drugo kolo zaredom zabio fantastičan pogodak, a Rendulić je u njemu dobio fantastičnu alternaciju za Kristijana Lovrića čiji se izostanak praktički nije osjetio. Fruk je odapeo lijevom nogom s vrha 16-erca, a da je sklon zabijanju nevjerojatnih pogodaka mogli smo vidjeti još lani kad je nosio dres Dubrave Tim Kabela. Fruk je kasnije zabio i drugi pogodak Gorice pa tako nije nimalo čudno zašto se našao u postavi kola portala Germanijak.

Rezultati 11. kola 1.HNL

Šibenik – Gorica 1:2

Lokomotiva – Slaven Belupo 3:0

Istra 1961 – HNK Rijeka 3:6

GNK Dinamo Zagreb – Hrvatski dragovoljac 8:0

Osijek – Hajduk 1:1

Raspored 12. kola 1. HNL

15.10. Hrvatski dragovoljac – Lokomotiva (18:00)

16.10. Gorica – Istra 1961 (15:00)

16.10. HNK Rijeka – GNK Dinamo (17:05)

17.10. Slaven Belupo – Osijek (15:00)

17.10. Šibenik – Hajduk (17:30)

Germanijak.hr postava 11. kola



Tagovi

Germanijak doznajeHajdukDinamo ZagrebOsijekHNK RijekaHNK GoricaLokomotiva ZagrebGermanijak postava kola

Ostale Vijesti