Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Spektakl na Drosini: Rijeka slavila u ludoj utakmici s devet golova, Pavičić rekorder (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.10.21. | 20:54

Domaćin je poveo, ali je Rijeka do poluvremena zabila četiri pogotka. U nastavku je dojam otišao na stranu Istre 1961, ali zaostatak je jednostavno bio prevelik...

Nogometaši Istre 1961 večeras su na Aldo Drosini u derbiju Učke dočekali sastav Rijeke, koji je slavio s izrazito visokih 6:3. Jedan im je pogodak, dakle, nedostajao da dođu do okruglih 10, a uprvavo je svakih toliko minuta po jedan gol pao. Za domaćine su pogađali Joao Silva, Abdallahi Mahmoud te Mateo Lisica, dok su za goste zabijali Anton Krešić, dvostruki strijelac Domagoj Pavičić, Haris Vučkić, Prince Ampem te Denis Bušnja.

Bila je to utakmica prepuna sjajnih prilika, a prvu smo vidjeli već u 2. minuti susreta. Frano Mlinar ubačajem je s desne strane u kaznenom prostoru pronašao Hassanu Bandea koji glavom loptu spušta u sredinu, no Joao Escoval uspio je očistiti opasnost i vratar Martin Zlomislić nije morao intervenirati.

Potom je pokušala Rijeka, pored gola pucao je Domagoj Pavičić. Inače, Pavičić je današnjim nastupom postao rekorder po broju nastupa u međusobnim ogledima Rijeke i Istre, iza njega su ostali Budicin u Tomečak. Zeleno-žuti bolje su ušli u dvoboj, jer u 7. minuti Luka Hujber prolazi desnom stranom i pada u kaznenom prostoru. U nastavku akcije, Mlinar ponovno ubacuje, a gosti uz probleme uspijevaju izbiti. Deset minuta kasnije, Escoval ruši Bandea, Puljani imaju šansu za pogodak.

Iskoristili su ju. Blagojević je s desnog krila ubacio na suprotnu stativu, Bande spustio glavom na peterac, a ondje je Joao Silva koji nakon okreta postiže svoj prvijenac za klub. Udarac je potom okušao i Dion Drena Beljo, ali tukao je iznad vrata.

Šest minuta kasnije, na semaforu je već 1:1. Robert Murić ubacio je iz slobodnog udarca na lijevoj strani, Pavičić glavom prebacio na drugu vratnicu gdje je stigao Anton Krešić i stoper iz blizine pogađa za izjednačenje.

Gosti u 28. rade prekršaj na 17 metara od gola, a loptu ponovno u ruke uzima Mlinar, no izostao je precizan udarac. A ako ne zabiješ, primiš. Haris Vučkić je u 32. minuti s lijeve strane ubacio Josipu Drmić, a Švicarac iz okreta pronalazi Pavičića, koji je zaslužan za preokret i 2:1 Riječana.

I jednom kada su krenuli, više nisu stali. Ivan Lučić po treći put loptu vadi iz mreže četiri minute kasnije, kada lopta nakon ubačaja iz kornera dolazi do Pavičića za njegov drugi zgoditak na susretu.

Za 4:1, rezultat s kojim se išlo na poluvrijeme, zabio je bivši igrač Newcastlea Haris Vučkić. Primio je pas na desnoj strani, nanišanio sprave te s otprilike 15 metara pogodio suprotni kut Istrina gola. Pet komada u 45 minuta, izrazito bogato prvo poluvrijeme u Puli.


U nastavku ista priča, puno akcija i puno golova. U 52., Murić je dobio loptu na desnoj strani i dodao Princeu Ampemu, koji iz okreta na vrhu peterca gađa Lučićev suprotni kut. Petarda Rijeke iz pet udarca u okvir i sve to u nepunih sat vremena igre.

Da nisu ni domaćini bez šansi, potvrđuje udarac Slavka Blagojevića, koji je opalio s 25 metara. Lopta je otišla malo pored vrata. U 58., Robert Mišković zamijenio je aktivnog Mlinara, a Puljani potom došli i do svog drugog pogotka na utakmici.

Hujber je sjajno ubacio s desne strane, a na pravom se mjestu našao Abdallahi Mahmoud, koji je precizan u petercu i smanjuje na 5:2. Time je postao prvi Mauritanac koji se upisao u strijelce u HNL-u.

Goran Tomić prve izmjene radi u 62., kada umjesto Vučkića ulazi Matej Vuk, a Denis Bušnja odlazi na mjesto Ampema. Bušnja je zabio čim je ušao, ali bila je riječ o očiglednom zaleđu i od svega ništa. U 74., Gonzalo Garcia vadi Bandea, a u igru uvodi Matea Lisicu.

Prijete i jedna i druga momčad, ali bez većih opasnosti po protivnike. A onda su igrači u zelenim dresovima zabili i za 5:3. Golovima jednostavno nema kraja. Mišković je odigrao vrhunsku loptu iza leđa protivničke obrane, a Lisica sjajnim udarcem glavom pogodio suprotni kut za osmi zgoditak na utakmici.

A deveti gol na utakmici za konačnih 6:3 postigao je Denis Bušnja. Jorge Obregon probio je desnu stranu i odigrao povratnu loptu za Bušnju koji s 10 metara silovito cilja i pogađa Lučićevu mrežu.

Svoju iduću utakmicu Puljani igraju 16. listopada u gostima protiv Gorice (15:00), dok je istog dana domaćin Dinamu (17:05).

OSTALI REZULTATI 11. KOLA 1. HNL

Šibenik – Gorica 1:2 (Ćurić 66'/Fruk 15' 41')

Lokomotiva - Slaven Belupo 3:0 (Goričan 54', Kačavenda 70', Kulenović 74')



Tagovi

RijekaIstra 1961Prva HNLHrvatska

Ostale Vijesti