Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Netko očito želi natrag u Firencu: Fruk s dva prekrasna gola srušio Šibenik, Ćurić ublažio, a Jakoliš nevidljiv (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 19:35

Šubićevac ipak nije neosvojiva utvrda...

Očekivali smo puno, dobili smo još više.

Sraz Šibenika i Gorice, uz gostujući hendikep nedostatka nekoliko ključnih igrača koji su sakupili tri žuta kartona, donio nam je tri pogotka, puno prilika i općenito jednu utakmicu visokog tempa što je svakako trend koji želimo sve češće gledati na travnjacima u Hrvatskoj.

Prve minute utakmice su izgledale kao da će Šibenik diktirati tempo, možda i zabiti rani gol. Primjerice već je u drugoj minuti Marin proigrao loptu na Suada Sahitija, no Ivan Banić se pozicionirao kao prava jedinica i obranio čisti zicer. Pokazat će se, možda i ključni trenutak prvog dijela.

Oba tima su krenula u susret rastrčano, po pobjedu i to bez kalkulacija pa smo do 15. Minute ispratili nekoliko napetih i opasnih situacija pred vratima Rogića i Banića. Probao je Marin iz slobodnog udarca na samom rubu šesnaesterca, ali nije bio precizan.

Samo minutu kasnije, trenutak inspiracije koji je pogurao utakmicu na mlin gostiju. Toni Fruk je dobio šansu od prve minute, Krunoslav Rendulić može biti zadovoljan što ga je stavio u igru jer mu je mladi reprezentativac uzvratio dvostruko. Prvo je doveo svoju Goricu u vodstvo prekrasnim projektilom s ruba šesnaesterca, iskosa. Rogić je samo ispratio loptu u rašlje, pravi potez u maniri Zlatana Ibrahimovića. Snažno i iz prve. Pogodak pronađite OVDJE.

Napetosti su se nastavile. Mogao je Delić izjednačiti odmah po pokretanju lopte s centra. Opet je sve zakuhao Jakoliš po lijevoj strani, no Delić nije realizirao top šansu s ruba peterca. Lopta je otišla pored gola, Banić je odahnuo, jer ovakav udarac se ne brani.

Visoki tempo je spao oko 30. minute, Šibenik je preuzeo terensku incijativu bez izraženih šansi a Gorica se povukla pričekati kontru. Na kraju prvog poluvremena opet gol, no nit je plod kontre nit je plod pritiska. Gorica je nadmudrila šibensku obranu. Kallik je brzinski izveo prekršaj na 25 metara od gola, dodao Fruku koji iz slične pozicije opet neometan puca i ovog puta, uz pomoć nekog od “narančastih” lopta se odbija u gol. Pogodak pronađite OVDJE.

Fruk je danas imao svoj dan. Do kraja poluvremena je mogao do trećeg gola, no ovog puta je Rogić bio na mjestu.

U drugom dijelu je Rosas morao mijenjati. Uveo je iskusnog Bačelića-Grgića umjesto Sahitija što se pokazalo pravim potezom. U svega deset minuta otkako su se igrači vratili na travnjak, Šibenik je skuhao tri prilike. Prvo centaršut Antonija Jakoliša pa neprecizan udarac glavom Bačelića-Grgića, potom dobar pas na Delića koji nije dobro pucao, i finalno opet Antonio Jakoliš, ovog puta na Marina, no mladi Dinamov igrač na posudbi u Šibeniku puca preko gola.

Kad ne zabiješ, primiš. Tako je barem često u nogometu. Ne in a Šubićevcu. Iako su promašili tri velike prilike, ipak su došli do 2:1. Bila je to 66. minuta, zapucao je kapetan Ćuić a lotpa uz puno sreće, preko Krizmanića, nekako ulazi u mrežu. Zasluženi gol domaćina koji je otvorio susret i opet doveo u pitanje pobjednika.

Iako je ostalo još skoro pa pola sata igre za izjednačenje, ne možemo baš reći da je Šibenik pošteno ugrozio Banićeva vrata. Inicijativa je bila na mjestu, ali ne možemo izdvojiti niti jednu pravu, veliku priliku poput one s početka drugog poluvremena kada je Šibenik u tri navrata bio blizu gola. Izdvajamo pokušaj Marina iz 90.minute, no on je danas bio neprecizan, opet mu je lopta pobjegla preko noge i završila daleko od Banića.

Još je nekoliko puta Šibenik bio blizu, nastala je gužva u petercu Gorice, no Šibenik nije uspio zabiti drugi gol.

Ostaje im žal za propuštenim šansama iz prvog dijela

U idućem, 12. kolu koje dolazi nakon reprezentativne stanke, Šibenik dočekuje Hajduk a Gorica na svom terenu igra protiv Istre 1961





Tagovi

NK ŠibenikHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti