Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Lokosi Slavenu zakucali tricu, Farmaceuti su u sve većim problemima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 18:46

Zoran Zekić i dalje ne zna za pobjedu na klupi Koprivničanaca

U drugoj utakmici 11. kola 1. HNL, nogometaši Lokomotive na domaćem su terenu svladali Slaven Belupo rezultatom 3:0. Pogotke za pobjedu Lokosa postigli su Silvio Goričan u 54., Lukas Kačavenda u 70. i Sandro Kulenović u 74. minuti.

Susret prilikom u 6. minuti otvara mladi veznjak Lukas Kačavenda. Pucao je iz dobre pozicije, ali udarcem nije pronašao mrežu vratara Ivana Čovića. Dvije minute kasnije, nova opasna prilika domaćina. Sandro Kulenović u prostor petom gura loptu na koju je natrčao Silvio Goričan. Ubacio je u peterac, ali obrana Slavena uspjela je to očistiti.

Farmaceuti po prvi put prijete u 13. minuti. Dobili su slobodan udarac na dvadesetak metara, a Mihail Caimacov išao je na kombinaciju. Nije to u konačnici bilo dobro, do lopte je stigao Ivan Nevistić. Ništa plodonosnija nije bila ni šansa sedam minuta kasnije. Kapetan Ivan Krstanović, bivši član Lokomotive, po lijevoj je strani ušao u kazneni prostor gdje je tražio Alena Grgića, ali miljenik Zorana Zekića nije dobro zahvatio loptu.

Lokosi kreću u dobru kontru u 28. Kulenović je probio desnu stranu i dao za Kačavendu na pet metara, no Tomislav Božić na pravom je mjestu i u posljednji trenutak to čisti. Do kraja poluvremena, uslijedilo je još nekoliko akcija domaćih, ali sve je ostalo na pokušajima i na poluvrijeme smo otišli s 0:0.

I onda, u prvoj akciji u nastavku, gol. Nakon Dinama, Alen Grgić zabija i drugom zagrebačkom klubu zaredom, ali iz zaleđa. VAR je potvrdio odluku pomoćnog suca te je igra nastavljena. Lokomotiva, zatim, u 54. dolazi do regularnog vodstva. Bruno Goda napravio je grešku okliznuvši se, posjed preuzeo Ibrahim Aliyu te ubacio za Silvija Goričana na peterac, koji postiže svoj prvi pogodak za klub.

Isti igrač prijetio je protivničkom golu i devet minuta kasnije. Bio je blizu lopte nakon ubačaja iz kuta, ali gostujuća je obrana sve izbila u novi korner. Uslijedila je prva izmjena na utakmici, Zekić je izvadio Antonija Boseca i Mihaila Caimacova, a ubacio Arijana Brkovića te Hansela Zapatu.

Upravo je Kolumbijac u 70. nakon sjajnog ubačaja s desne strane ostao usamljen i pucao glavom, no defanzivna linija Lokomotive na pravom je mjestu i ne dopušta izjednačenje. Samo minutu kasnije, Zagrepčani udvostručuju prednost. Neugodni i hitri Aliyu ubacio je u šesnaesterac, obrana Slavena loše izbija, a na loptu je natrčao Kačavenda i s 10 metara zabio za 2:0.

Belupo je nakon toga potpuno potonuo, samo četiri minute kasnije već gledamo treći pogodak domaćina. Damian Van Bruggen napravio je veliku, ogromnu pogrešku i dodao Kačavendi, ovaj upošljava Kulenović, a napadač na posudbi iz Dinama s male udaljenosti zakucava za tricu ekipe Silvija Čabraje.

U međuvremenu su u igru u redovima domaćih ušli Mate Maleš i Marko Đira umjesto Marka Dabre i Matea Marića te Vinko Soldo umjesto Brune Gode. Momčad u crnim dresovima najbolju je priliku imala u 84., s dva je metra tukao Zapata, ali Nevistić susret želi završiti s nulom i sjajno to brani. Naposljetku ulaze još i Raul Florucz te Luka Stojković umjesto Goričana i Aliyua, dok je Grgića s druge strane zamijenio Mateo Monjac. Utakmica je tako ubrzo došla svom kraju.

Farmaceuti svoju iduću utakmicu igraju 17. listopada na Gradskom vrtom protiv Osijeka (15:00), dok će Lokomotiva 15. listopada kao gost u Kranjčevićevoj igrati protiv Hrvatskog dragovoljca (18:00).

OSTALI REZULTATI 11. KOLA 1. HNL

Šibenik – Gorica 1:2 (Ćurić 66'/Fruk 15' 41')



Tagovi

HrvatskaPrva HNLSlaven BelupoNK Lokomotiva

Ostale Vijesti