Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Brzih i Žestokih 8: Dinamo na krilima rezervnih opcija deklasirao Dragovoljac (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 18:32

Plavi su odradili malo jači trening protiv neraspoloženih gostiju...

Kad pobijediš Dragovoljac na Kranjčevićevoj s 4:0, na Maksimiru se očekuje da učiniš isto. Dinamo je izazov shvatio ozbiljno, i poduplao skor.

Dinamo je danas odigrao rutiniranu utakmicu 11. Kola 1.HNL protiv Hrvatskog dragovoljca, problema nije bilo ni u jednom trenu jer su Plavi višestruko bolja ekipa. Uz najavljene izmjene u sastavu, Krznar je izveo komniniranu jedanaestoricu koja je pokazala da im Dragovoljac nije preveliki zalogaj. Konačni rezultat 8:0 za Dinamo, premda je moglo biti i više. Moramo biti pošteni i naglasiti da je Dragovoljac mogao sve zakomplicirati, no o tome nešto kasnije.

Dinamo se s Moharramijem i Leovcem na bočnim pozicijama, uz stoperski tandem Šutalo-Dilaver, vrlo brzo nametnuo na terenu, bez straha da bi neuigranost defenzivne linije mogla ugroziti Livakovićeva vrata. Bili su u pravu. Dragovoljac nije imao prilike izaći iz snažnog pritiska Dinamovog napada, a svi eventualni pokušaji brzog izlaska iz čvrstog obruča ekspresno su anulirani od Josipa Mišića uz pomoć mladog Baturine.

Iako se igralo na jedan gol, prvo veće uzbuđenje je priredio raspoloženi Majstorović dobrim centaršutem, no Štrkalj nije dobro zahvatio loptu, Livaković je ostao bez posla.

S druge strane, pogodak. Slobodni udarac za Mišića otprilike 20 metara od gola, sjajan udarac u rašlje uz nemoćnog Šubarića koji nije imao šanse.

Mogao je Dinamo odmah i do drugog gola, no Šubarić je sjajno intervenirao nakon udarca Čopa. Ostalo je 1:0 za Dinamo, no drugi gol je popularno bi se reklo "visio u zraku". I sad dolaimo do ključnog trenutka utakmice, gdje je Dinamo na račun Livakovića mirno otišao na odmor. Potegnuo je Majstorović po lijevoj strani, uposlio Štrkalaja kojem Livaković brani udarac glavom, a potom se odbila i do Mamića koji odlično puca ali njegov pokušaj sjajno brani popularni Livi, koji se nameće kao apsolutni broj jedan kada je u pitanju čuvanje mreže.

I upravo se tu prelomio susret. Dinamo nije primio gol iz izgledne situacije, trebao je na poluvrijeme s minimalnih 1:0 ali onda se ukazao Menalo koji je na centaršut Moharamija pospremio loptu u mrežu.

Od takvog šamara se Dragovoljac nije oporavio. Čekali smo samo pet minuta da Dinamo postigne i treći pogodak. Prvo je Krznar izvadio Oršića i u igru gurnuo Štrkalja a onda u 51. minuti gol postiže Luka Ivanušec. Lijepi volej u desne rašlje.

Tu priča nije stala, dapače, trener Mladina je pogubio konce na terenu, Dinamo se kretao po terenu kako je htio pa nije čudno da je Dinamo do 70. Minute već imao 6:0. Peti i šesti pogodak za Plave postigli su Špikić, odnosno Konmen. Skok igra je rak-rana obrane gostiju, Dinamo je radio što je htio.

Zanimljivo, danas su se u strijelce upisivali skoro svi igrači. Primjerice, u 81. minuti se u strijelce upisao i Marko Bulat. Htio je nabaciti na Menala koji je loptu dodirnuo s kojom vlasi svoje kose, sve je prevarilo Šubarića nakon što je lopta odskočila od zemlje, i eto nam sedmog pogotka.

I baš kad smo htjeli zaključiti izvještaj uz konačnih 7:0, eto nam i Marka Tolića, napravio je solo prodor u šesnaestercu, odradio fintu, prevrnuo svog čuvara i mirno pospremio loptu u mrežu. VAR je tri minure provjeravao gol, koji je na kraju ispao reguralan. Sada je zbilja gotovo, Dinamo je slavio s konačnih 8:0

REZULTATI 11. KOLA 1. HNL

Šibenik – Gorica 1:2

Lokomotiva - Slaven Belupo 3:0

Istra 1961 - Rijeka 3:6

Dinamo - Hrvatski dragovoljac 8:0

Osijek - Hajduk



Tagovi

Dinamo ZagrebHrvatski dragovoljacHNL

Ostale Vijesti