Screenshot
Screenshot

Caktaš: Na meni je da zabijam golove, Petković: Počeo sam na terenima gdje koze zglobove bandažiraju

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 24.01.22. | 13:52

Vidno dobro raspoloženi trener Bjelica istaknuo je kako je Caktaš 'kažnjen' jer su ga morali dugo čekati…

Nogometaši Osijeka vratili su se iz Poreča gdje su odradili posljednju fazu priprema uoči nastavka prvenstva. Trener Nenad Bjelica istaknuo je kako je zadovoljan kako je njegova momčad radila ove zime, a baš je on držao glavnu riječ u uvodu.

Danas su na konferenciji za medije predstavljeni Mijo Caktaš i Vinko Petković. Krenulo se kronološki, onako kako su dolazili u klub, pa je tako na otvaranju glavnu riječ imao Vinko Petković.

„Izuzetna čast mi je što sam tu danas s vama i što imam priliku borit se za vrh. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju treneru Nenadu Bjelici i nadam se da ću zadovoljiti kako trenera tako i navijače. Ne volim puno pričati van terena, više volim pričati na njemu. Nestrpljivo čekam početak treninga i svake sljedeće utakmice“, kratko je rekao Vinko Petković, nakon čega je prepustio riječ svojem kolegi i novom broju 11 NK Osijeka, Miji Caktašu.

„Tu sam već nekoliko dana, a u Poreču sam odradio dva treninga. U ovom kratkom vremenu upoznao sam se sa svim igračima, mislim da neke velike prilagodba neće biti jer HNL jako dobro poznajem“, kratak je bio Mijo Caktaš, nakon čega su krenula pitanja okupljenih predstavnika medija.

„Ovo je za mene neka druga vrsta profesionalizma i daleko najveći iskorak u mojoj karijeri. Momci su jako gladni uspjeha, ja stvarno ne vidim mogućnost da svi ti 'pokali' ne završe u Gradskom vrtu. Moji počeci su bili na terenima gdje koze zglobove bandažiraju koliko su bili loši, ali sam vjerovao da mogu doći do ovoga gdje jesam danas. Vjerujem da se mogu pomoć ekipi, vjerujem da se mogu nametnuti treneru i da sa mnom mogu dobiti neku dimenziju više prema naprijed. Oduševljen sam i sretan“, priča Vinko Petković koji vjeruje da će njegova kvaliteta sada doći još više do izražaja.

„Konkurencija je jaka, ali da ne vjerujem u sebe, ne bih bio tu. Mislim da neke moje vrline kao što su brzina i okomitost na gol mogu ekipi donijeti dimenziju više i mislim da će mi tu biti lakše igrati jer sam dosad igrao u momčadima koje su se uglavnom grčevito borile za ostanak. Mislim da ću napraviti iskorak, jako se dobro radi i to igrača tjera prema naprijed“, dodao je Petković nakon čega su pitanja bila upućena Miji Caktašu, s tim da je prvo Bjelica rekao kako još uvijek nije sigurno hoće li Splićanin biti u konkurenciji za prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone.

„Prije dva tjedna sam odigrao zadnju utakmicu, ali iako sam bio bolestan, odradio sam neke treninge tako da smatram da nisam puno toga izgubio. Spreman sam“, kratko i jasno rekao je Caktaš na otvaranju.

„Saudijska Arabija ima svoje kvalitete, ali mislim da je HNL puno ozbiljnija liga. U Saudijskoj Arabiji stranci čine razliku, dok je u HNL-u to drugačije“, dodao je.

„Mene kroz cijelu karijeru prati pritisak i to me samo još više tjera prema naprijed da budem još bolji i uspješniji. Jako dobro se znam nositi s pritiskom. Ja sam nadam da ću opravdati sva očekivanja. Čekaju nas dobre utakmice, za puno se toga imamo za boriti, nadam se da će sve biti u redu“, priča Caktaš.

„Mislim da će do zadnje utakmice biti neizvjesno i da HNL nikad nije bio zanimljiviji. Mi se nećemo obazirati na druge ekipe, gledat ćemo sebe i nastojati biti svakom utakmicom sve bolji“, dodaje ofanzivni veznjak.

„Svaki igrač igra za to da nešto osvoji. Ja sam sad igrač Osijeka, imamo priliku i u prvenstvu i u Kupu osvojiti trofej. Svakoj ekipi Osijek je nezgodno gostovanje, ali sad sam tu domaćin. Kako je meni bilo teško, nadam se da će tako biti ostalim ekipama koje će dolaziti igrati na Gradski vrt.“

„Što se tiče najstrožih kazni, nisam išao za tim. Ali o tome odlučuje trener“, govori Mijo, nakon čega je uletio Bjelica.

„Dobro, jesi li spreman?“

„Naravno da jesam“, uslijedio je brz odgovor nove Osječke 11-ice koji ističe da u njegovom novom broju na dresu nema neke posebne simbolike.

„Nikad se nisam vodio da je broj nešto posebno bitan. Kroz karijeru sam nosio nekoliko različitih brojeva, ovdje je bio slobodan 11 i odmah sam ga uzeo“, dodao je Caktaš da bi se opet kratko ubacio vidno dobro raspoloženi trener Osijeka Nenad Bjelica.

„To mu je kazna što smo ga morali čekati“, rekao je strateg Bijelo-plavih i time nasmijao sve okupljene.

Caktaš potom ističe da i sam zna što se od njega očekuje.

„Normalno da će mi trebati neki mali period dok ne pohvatam sve što se od mene traži, ali u biti svi znamo koje su moje kvalitete tako da znam da je na meni da zabijam golove, a ovo drugo ću pokušati pohvatati u što je kraćem mogućem roku.“

Cijelu konferenciju za medije pogledajte OVDJE


Tagovi

Mijo CaktašVinko PetkovićOsijekNenad Bjelica

Ostale Vijesti