Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Fućak za Germanijak: "Dolazak u Osijek je najbolje što mi se dogodilo u životu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.01.22. | 12:51

Mladi napadač Bijelo-plavih dojmio je stručni stožer na pripremama u Poreču. Bjelica se nada da bi Fućak mogao biti iznenađenje proljetnog dijela sezone.

“Mali, imaš li agenta?” - viknuo je Emir Dilaver tijekom utakmice Orijenta i Dinama u smjeru Kristijana Fućaka (23). Visoki napadač poprilično je izmučio stopere Dinama u Kup dvoboju koji se u rujnu igrao na Krimeji. "Imam ih šest. Niti sam ne znam koliko ih je tu", odgovorio je Fućak kroz smijeh. Jedan od njih ga je četiri mjeseca kasnije odveo u prvu ligu. Skrasio se u Osijeku iako se odlazak na Rujevicu činio kao gotova stvar.

“Dugo se to čekalo. Rijeka i Orijent se nisu mogli dogovoriti oko detalja, stalno su dizali cijenu. I onda mi je stigla prilika za Osijek. Nazvao me agent, pričali su s Bjelicom i dali ponudu koja je meni bila prihvatljiva a Orijent je bio zadovoljan. E evo me tu”, priča Fućak kojem ovo neće biti prvi susret s prvoligaškim nogometom. Bio je kod Branka Karačića u Varaždinu, osvojili su drugu ligu i ušli u elitni razred. Nije se previše naigrao.

“Imao sam operaciju čeljusti, dugo sam se oporavljao pa je Varaždin raskinuo ugovor. Vratio sam se u svoj Grobničan pa preko Orijenta stigao do Osijeka”.

Fućak je i počeo u Grobinčanu. Sa šest godina kročio je stazama braće Sharbini, Linića, Čavala… Kažu da je Grobnik svijet za sebe.

“Da. Ima nešto posebno u tom kraju. Mi vam imamo neku posebnu grintu”, objašnjava nam Fućak i primjećuje upitnike nad našom glavom.

“Ne znate šta je grinta?”.

“Prvi put čujemo”, priznajemo.

“Mi s Grobnika smo vam posebni. U svemu što radimo želimo biti najbolji. I svi živimo za to čime se bavimo. Za taj trenutak. To vam je ta naša grinta. Ne znam kako bolje objasniti”.

Ajmo reći da smo načelno shvatili. No, u Osijeku će trebati puno više truda uložiti nego što je to bio slučaj u Orijentu. Oni koji su pozornije pratili drugu ligu sugeriraju nam kako je Fućak činio razliku jer je bio dominantan. Osijek druga priča… Iako, Bjelica ga je etiketirao kao potencijalno iznenađenje ovo proljeće.

“Hvala mu na povjerenju i zaista je to lijepo čuti, ali ja sa cijeli svoj život bio ponizan. Svjestan sam da će me se gledati kroz prizmu golova i igre i spreman sam na to. Ako bude prilike, ja ću probati iskoristiti i ne razočarati ga. Uostalom, i sebi dokazati da mogu igrati prvu ligu”, jasan je Fućak.

U Osijeku se brzo snašao. Atmosfera je ionako pozitivna pa mu nije bio neki problem. Cimer je s Bajićem koji je isto tako došao ove zime.

“Sjajno su me svi prihvatili. Predivno se osjećam u ovom okruženju. Svi su na usluzi, od suigrača, trenera do ljudi iz kluba. Već sada mogu zaključiti kako je dolazak u Osijek najbolja odluka u mom životu”.

A odluke je donosio u krugu obitelji uz pokoji savjet. Bez oca je ostao prije desetak godina. S bratom i mamom je posebno vezan.

“Mami je bilo najgore kada je shvatila da opet odlazim od kuće. No, to je život profesionalaca”.

U Grobničanu je svojevremeno igrao s Ahmadom Sharbinijem i Sinišom Linićem.

“Puno su me savjetovali i usmjeravali me. Iskustvo koje imaju je neprocjenjivo za mladog igrača”.

Ipak, najveći nogometaš u povijesti Grobnika je…

“Anas Sharbini je najveći potencijal. Znam se”.

Fućak bi u Osijeku trebao igrati na lijevom krilu. Nije nepoznancija jer je i ranije igrao na toj poziciji.

“U Orijentu sam ove sezone igrao špicu, mogu i desno. Ma nije mi problem prilagoditi se momčadi i treneru”.

Osobno si prije svega želi zdravlja.

“Ako to nemaš, onda ti je sve drugo nebitno. Neka je zdravlja, da izbjegnem ozljede i da napredujem uz ovaku atmosferu a uz ovakvog trenera ću već na ljetu biti bolji igrač. Siguran sam u to”, poručio je Fućak.


Tagovi

Kristijan FućakOsijekPrva HNLHNLdomaći nogomethrvatski nogomet

Ostale Vijesti