Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek preko sjajnog Fiolića pobjedom zaključio pripreme u Poreču

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 13:18

Momčad Nenada Bjelice bila je bolja od slovenskog prvoligaša Tabora s 3-0

Osijek putuje kući s trećom pobjedom na pripremama u Poreču. Ivan Fiolić okrunio je svoje sjajne pripreme te s dva gola ispratio slovenski Tabor. Uz njega, strijelac je bio Brlek kojem je assitirao upravo Fiolić a treba spomenuti da bi pobjeda Osijeka bila izraženija da je Mierez pogodio s bijele točke u drugome dijelu utakmice koja se igrala na travnjaku nogometnog centra Zelena laguna u Poreču.

Nenad Bjelica poslao je na travnjak igrače koji nisu bili u sastavu protiv Haladasa, ali i momčad koju će najvjerojatnije sučeliti Slaven Belupu sljedećeg vikenda na početku proljetnog dijela HNL-a.

Na vratima je bio Ivušić, posljednju liniju činili su Bartolec, Škorić, Lončar i Jurčević. Trojac u veznom redu bio je Žaper, Brlek i Fiolić dok su naprijed zaigrali Bohar, Mierez i Hiroš.

Tijekom cijelog dvoboja Osijek je bio dominantniji s jasnom vizijom igre. Iako su noge teške od priprema, u oku promatrača bila je to lijepa predstava momčadi Nenada Bjelice koja je mogla biti začinjena još kojim pogotkom u mreži prvoligaša koji pripada donjem domu slovenske prve lige.

"Mogu biti zadovoljan rezultatom i igrom u napadu. Možda smo mogli zabiti još koji gol, bilo je dosta propuštenih šansi. Ono šta sam manje zadovoljan je igra u fazi obrane. Previše smo dali protivniku. Nismo bili gusti u sredini koliko smo trebali biti, probijali su nas kroz linije i na tome ćemo raditi" - rekao je Bjelica koji nije zaboravio spomenuti sjajnu partiju Ivana Fiolića.

"Već u jesenjem dijelu sezone digao se u formi. Znali smo koga dovodimo. Imamo u njemu igrača za nekoliko pozicija. Efikasan je, asistira. Odradio je kvalitetne pripreme i očekujemo ga u sjajnoj formi", naglasio je trener Osijeka koji ne vidi problem u mučenju Miereza s bijele točke.

"Ionako je Bohar naš pucač. Htjeli smo mu dati gol, makar iz jedanaesterca. Nije zabio danas, biti će sljedeći put. Vrhunski radi i prezadovoljan sam kako se ponaša i kako radi a golovi će doći kada bude najpotrebnije"

Inače, bila je ovo četvrta pobjeda Osijeka u isto toliko utakmica. Prije odlaska u Istru svladali su BSK (2-0), dok su na pripremama u Poreču bili bolji od ljubljanske Olimpije (3-0), mađarskog Haladasa (3-1) i eto od Tabora. Odmah po završetku Osijek se vraća u svoj grad u kojem će Bjelica peglati posljednje detalje pred nastavak HNL-a.


Tagovi

OsijekNenad BjelicaIvan Fiolić

Ostale Vijesti