Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Čabraja: "Mi nismo krivci za Dinamove probleme, sulude su teorije da smo protiv njih 'napaljeniji' nego protiv drugih protivnika"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 12.02.24. | 09:58

Strateg Lokomotive u razgovoru za Sportske novosti oštro se osvrnuo na događaje koji su se odvijali za vrijeme i nakon utakmice u Kranjčevićevoj.

Ono što su mnogi Zagrepčani zazivali, sada se polagano obistinjuje. Grad Zagreb počinje dobivati gradski derbi. Iako se Lokomotiva trofejno i tradicijski ne može mjeriti s Dinamom, utakmice protiv Lokomotive Dinamu su prošle tri sezone postale prava rak-rana. Iako je međusobni omjer i u tom periodu na strani Plavih, Dinamo je neke od pobjeda izvukao sa 'zvukom sirene', a Lokomotiva je Dinamu oduzela veliki broj bodova i to u trenucima kada su Plavima bodovi bili od presudne važnosti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednja utakmica u Kranjčevićevoj bila je puna tenzija, na terenu i na tribinama. Nezadovoljni remijem i ispuštenim bodovima, Dinamovi kibici sa zapadne tribine, bijesni zbog novog posrtaja svoje momčadi, obrušili su se na Dinamovu struku i igrače, a kao kao krivce okarakterizirali su i igrače Lokomotive koji su, eto, Dinamu uzeli pet dragocjenih bodova, a mogli su i više...

Neki navijači Dinama sa zapadne tribine nakon utakmice pokušali su ući u službene prostorije Lokomotive, neki tvrde kako su im meta bili igrači i trener Dinama, a drugi - igrači i trener Lokomotive! Kako god, veći incident je izbjegnut, a nakon utakmice cijelu situaciju za Sportske novosti prokomentirao je Silvijo Čabraja.

"Bio sam šokiran, mislio sam da nam se to u Zagrebu ne može dogoditi. Ali, ipak se dogodilo. Zašto? Ne znam... Uvijek u žitu ima kukolja, pa su tako vjerojatno i neki pojedinci bili nervozni i ljutiti jer su očekivali da će nas Dinamo sigurno pobijediti, pa su krivce za Dinamov neuspjeh pronašli u Lokomotivi, ne u meni osobno, nego u našem klubu. Nisam, dakle, taj napad shvatio osobno, nego kao ljutnju na naš klub. Ne znam što se nama može zamjeriti. Svaki se klub bori za sebe, svatko ima svoje ambicije i sigurno mi ne možemo biti krivci za Dinamove probleme", rekao je Čabraja Predragu Jurišiću iz Sportskih novosti.

Neki Dinamovi navijači tvrde kako je Lokomotiva protiv Dinama 'motiviranija' nego u ostalim utakmicama...

"To je apsolutna neistina! Nema nikakve posebne “napaljenosti” na Dinamo, pa to je suluda teorija. Bio je to gradski derbi, po posjetu je oboren rekord stadiona u Kranjčevićevoj otkad na njemu igra Lokomotiva, igralo se u odličnom ozračju, utakmica je bila važna... I logično je da je adrenalin poskočio kod igrača obje momčadi, ali sad govoriti da su moji igrači posebno motivirani baš protiv Dinama, nema baš nikakve veze s istinom. U svaku utakmicu ulazimo s golemim žarom i željom za pobjedom, tako je bilo i u subotu", rekao je Čabraja i nastavio:

"Možda su ljudi bili navikli da je opipljivo kvalitetniji Dinamo u pravilu pobjeđivao Lokose. Ali, Lokomotiva se svih ovih godina izgradila, dugogodišnji smo prvoligaš i konkurentni smo baš svim klubovima u ligi. Uostalom, u našem prvenstvu nema lakih pobjeda, na prste jedne ruke možemo nabrojati utakmice u kojima je netko izrazito dominirao i osvojio bodove. Utakmice su u pravilu neizvjesne i uzbudljive, odlučuju potankosti. Mogli smo i mi i Dinamo dohvatiti pobjedu, no na kraju je plijen bio podijeljen".

Čabraja, u konačnici, žali za ispuštenom pobjedom...

"Naravno da žalimo! Imali smo veliku Krivakovu priliku kod 1:0, pa je Mudražija imao dobru šansu pri 2:2 rezultatu... Da smo pobijedili, bodovno bismo se izjednačili s Osijekom i mirnije bismo u sljedećem kolu putovali u Rijeku. No, iako imamo razloga žaliti za pobjedom, ne smijemo biti nezadovoljni ovim remijem jer smo igrali protiv jakoga Dinama, koji je uvijek favorit u našim međusobnim okršajima"

I igrači na terenu nisu podlegnuli tenzijama, u nekoliko navrata došlo je do ozbiljnog koškanja između igrača na terenu, ali i onih koji su sjedili na klupi za pričuve...

"Nije se dogodilo ništa neuobičajeno. Bila je to utakmica puna ritma, stalno se nešto događalo, igrači su dosta pretrčali, “trošili” su se i u takvoj je borbi bilo i nekoliko žešćih pojedinačnih duela. Ali, nije to bilo ništa pretjerano, sve je to bilo u granicama dopuštenoga. Uostalom, da je bilo takvih negativnih “iskakanja”, da je utakmica bila incidentna, bilo bi valjda i isključenja, a sudac Bel nije pokazao ni jedan crveni karton".

Hvalevrijedna je bila gesta Dinamovog kapetana u toj utakmici Brune Petkovića koji se nakon dvoboja ispričao igračima Lokomotive...

"To je normalna komunikacija između igrača. Oni su kolege, pa iako igraju u različitim klubovima, u privatnom su životu neki od njih pravi prijatelji. Tijekom utakmice svašta se događa, svašta se kaže, ali poslije dvoboja sve se to zaboravlja, nema nikakvih zlih namjera. Petkovićev je potez bio istup pravoga sportaša, moji su igrači slično reagirali i nema nikakvih “repova”.




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSilvijo ČabrajaNK LokomotivaLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti