Photo: Borna Jakšić/PIXSELL
Photo: Borna Jakšić/PIXSELL

Jose Boto krenuo jako: Osijek kupio Dinamovog mladog reprezentativca!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.05.24. | 20:15

Sportski direktor Osijeka najavio je veliko provjetravanje svlačionice ovog ljeta

Počele su se obistinjavati najave sportskog direktora NK Osijek, Josea Bota, oko pojačanja za novu sezonu, “između pet i deset novih igrača”. Prvo je Portugalac pronašao ni manje ni više nego u Maksimiru. Marko Soldo (20), hrvatski U21 reprezentativac, preselit će se sa Save na Dravu, a Dinamu će pripasti 400.000 eura odštete, javile su Sportske novosti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vezist rodom iz Ljubuškog ovu je sezonu proveo na posudbi u Gorici, a u Dinamo je došao iz Širokog Brijega ujesen 2020. Bio je na posudbi u Šibeniku u proljeće 2023., tako da mu je jedini nastup u plavom dresu bio u Kupu protiv Borinaca 27. rujna 2022. Ove je sezone u 35 nastupa za Goricu u prvenstvu i Kupu zabio dva gola, jednom asistirao te osam puta ‘požutio’. Jedan gol zabio je baš Osijeku u pobjedi turopoljskih Bikova 3-0 4. studenoga prošle godine. Ima dva nastupa za hrvatsku U21 vrstu, a Transfermarkt ga procjenjuje na 650.000 eura.

No, trenutno su navijači Bijelo-plavih na iglama zbog nedjejnog derbija s Rijekom u kojem pobjedom mogu osigurati četvrto mjesto i kvalifikacije za Konferencijsku ligu.



Tagovi

Marko SoldoNK OsijekJose BotoGNK DinamoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNLLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti