GmbH / Alterphotos/NORDPHOTO
GmbH / Alterphotos/NORDPHOTO

Hezonja odbio dvije ponude Reala, javio se Panathinaikos i nudi bogat ugovor Dubrovčaninu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 09:58

Hrvatski reprezentativac mogao bi napustiti Španjolsku

Pomalo neočekivano, danas je vodeće košarkaške medijske stupce zauzeo Mario Hezonja. Ali ne zbog sjajnih igara koje pruža, već zbog potencijalne promjene kluba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Madridska Marca piše da je Hezonja odbio dvije Realove ponude za produljenje ugovora: prvu u prosincu, a potom još jednu. Dubrovčanin smatra da Realova ponuda nije financijski dovoljno dobra i očekuje da Madriđani pojačaju ponudu. Problem je što se istom scenariju nada još nekoliko igrača - Tavares, Musa, Poirier, Llull, Rodriguez, Rudy. Marca otkriva u kojem bi klubu hrvatski košarkaš mogao nastaviti karijeru.

"Panathinaikos, u kojem je Hezonja već igrao, želi ga ponovno dovesti. Hezonja je jedan od prioriteta grčkog kluba za sljedeću sezonu. Panathinaikos mu nudi trogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura po sezoni. Real nudi znatno manje, a porezi su povoljniji u Grčkoj."

Prema pisanju Marce, Hezonja također ne djeluje oduševljeno svojom ulogom u momčadi.

"U nedjelju je osvojio svoj prvi kup s Madridom, ali možda nije bio najsretniji član ekspedicije s obzirom na važnost koju je imao tijekom turnira. U polufinalu protiv Valencije bio je vrlo uzrujan nakon zamjene, a u finalu protiv Barcelone, unatoč tome što je postigao 12 poena u drugoj četvrtini, jedva se kasnije vraćao na teren. Nakon utakmice jedini se nije oglasio nakon pobjede i prvi je otišao u svlačionicu."

Ove sezone Hezonja u Euroligi prosječno igra nešto više od 21 minute po utakmici, a za to vrijeme ostvaruje odlične brojke - 13 poena, 4,4 skoka i jednu ukradenu loptu uz fantastične postotke šuta. Za dva poena ima 52,9%, tricu gađa 42,7%, a slobodna bacanja drži na impozantnih 92,6%. U prosincu je bio izabran za najkorisnijeg igrača Eurolige.

Hezonja se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije, koju ovaj tjedan očekuje start kvalifikacija za Eurobasket 2025. na gostovanju kod Francuske, kao i domaći ogled protiv Cipra. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaMario HezonjaPanathinaikosReal Madrid košarka

Ostale Vijesti