REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Barcelona remizirala s Getafeom, a Xavi se žalio na - sunce!? No, Flores ima rješenje: „Postoje Nivea, krema za sunčanje…“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 09:03

I Xaviju je, baš kao Leki u Koprivnici, trava bila jedan od problema.

Nogometaši Barcelone ove su nedjelje odigrali skromnih 0:0 u madridskom predgrađu protiv Getafea. Iako je utakmica bila jednodimenzionalna te smo od prve do posljednje minute samo gledali kako gosti napadaju napadački inertne domaćine koji su cijelu utakmicu proveli u 'niskom bloku' (čitaj: igrali su bunker), David Soria je u konačnici upisao novu čistu mrežu. Getafeu ovaj bod zlata vrijedi u borbi za ostankom, dok je Barcelona usprkos kiksu i dalje uvjerljiva na vodećem mjestu s 11 bodova više od prvog pratitelja Real Madrida.

Iako je pitanje novog prvaka riješeno (ne i matematički), Xavi se svejedno imao na što požaliti poslije utakmice.

"Navikli smo igrati bez sunca i noću. Treniramo na način kao da ćemo igrati na suhoj travi. Trava nam je zaista smetala, ali je bila ista za obje momčadi. Pogledajte samo Munira koji nije mogao niti šutnuti loptu", rekao je, između ostaloga, Xavi na konferenciji za medije neposredno poslije utakmice.

Nedugo nakon ponajboljeg veznjaka u 21. stoljeću, a danas mladog i ambicioznog trenera Barcelone, pred mikrofone je sjeo prekaljeni lisac Quique Sanchez Flores koji je rekao sljedeće:

„Nismo igrali na pijesku ili na zemlji, trava je prekrasna i bila je jednaka za obje momčadi. Oni travu na svom stadionu kose nisko i tako stvaraju uvjete koji njima najbolje odgovaraju zbog stila igre. Igrali smo u uvjetima koji su nama najbolji i nismo radili ništa mimo pravila. Sunce? Pa tu postoje Nivea, krema za sunčanje, bilo što“, riječi su nekadašnjeg trenera Valencije, Atletico Madrida, Watforda i Espanyola kojem je ovo treći mandat na klupi Getafea.



Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaGetafe

Ostale Vijesti