REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Japanci u potpunom šoku: Sigurdsson dao ostavku, sve je bliže klupi Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 09:36

Sigurdsson je odveo Njemačku do brončane medalje na Olimpijskim igrama 2016. za prije nego što je preuzeo vodstvo u Japanu uoči Olimpijskih igara u Tokiju

Dosadašnji izbornik japanske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson dao je ostavku jer namjerava preuzeti vođenje druge zemlje, priopćio je Japanski rukometni savez u petak, a sve navodi na to da će ta zemlja biti Lijepa naša.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 50-godišnji Islanđanin bio je u Japanu od veljače 2017. godine i imao je ugovor do Olimpijskih igara u Parizu. Svoju želju za odlaskom javio je prošle subote, a potraga za njegovim nasljednikom je u tijeku, navodi JHA. U listopadu je Sigurdsson odveo Japan na njegove prve Olimpijske igre.

"Vijesti su stigle u trenutku kada smo razmišljali o velikom pomaku ove godine", rekao je dužnosnik tmaošnjeg saveza, Shigeki Shimizu. "Nikada nismo zamišljali da će se ovo dogoditi."

Sigurdsson je odveo Njemačku do brončane medalje na Olimpijskim igrama 2016. za prije nego što je preuzeo vodstvo u Japanu uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatska bi trebala igrati na jednom od tri kvalifikacijska turnira u ožujku protiv Alžira, Austrije i domaćina Njemačke. Objavljen je popis igrača, ali bijeli dim oko imena novog izbornika naše reprezentacije još nije pušten, no sada nema nikakve prepreke da slavni Islanđanin postane vođa naše momčadi. Bilo bi to doista osvježenje, sigurno i šok, no nadamo se - pozitivni. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dagur Sigurdssonhrvatska rukometna reprezentacijaHRS

Ostale Vijesti